Βλεφαροπλαστική - Ξανθελάσματα Βλεφάρων - verabounti.com
18
page-template-default,page,page-id-18,bridge-core-1.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Βλεφαροπλαστική – Ξανθελάσματα Βλεφάρων

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;
Μία από τις πιο δημοφιλείς αλλά και απλές αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις η βλεφαροπλαστική συνδυάζει πολλές σύγχρονες τεχνικές ώστε να χαρίσει, τέλειο, αρμονικό βλέμμα. Διακρίνεται σε Βλεφαροπλαστική Άνω Βλεφάρου και σε Βλεφαροπλαστική Κάτω Βλεφάρου ενώ μπορεί να γίνει και συνδυασμός των δύο αν είναι απαραίτητο. Κατά το σχεδιασμό της επέμβασης η γιατρός αναλύει όλο το πρόσωπο και λαμβάνει υπόψη της στοιχεία που μπορεί να της δώσουν το βέλτιστο αποτέλεσμα. Η Βλεφαροπλαστική Άνω Βλεφάρου αντιμετωπίζει τη χαλάρωση του δέρματος και τη συσσώρευση λίπους που συχνά δημιουργούν προβλήματα όρασης ενώ η Βλεφαροπλαστική Κάτω Βλεφάρου διορθώνει τις σακούλες αλλά και την περίσσεια δέρματος και τις λεπτές γραμμές που εμφανίζονται κάτω από τα μάτια.

Σε ποιον απευθύνεται;
Όπως αναφέραμε η βλεφαροπλαστική απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες, συνήθως άνω των 35 ετών, παρόλο που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί σε νεότερα άτομα, κυρίως αν υπάρχουν προβλήματα όρασης λόγω χαλάρωσης του άνω βλεφάρου. Τα άτομα που παρουσιάζουν προβλήματα υγείας που αφορούν τα μάτια, όπως υψηλή πίεση πρέπει να περάσουν πλήρη οφθαλμιατρικό έλεγχο πριν την επέμβαση.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;
Η βλεφαροπλαστική είναι ανώδυνη και πολύ ασφαλής επέμβαση. Πραγματοποιείται είτε με μόνο με τοπική αναισθησία είτε σε συνδυασμό με μέθη. Η αποθεραπεία είναι σύντομη αρκεί να ακολουθούνται οι μετεγχειρητικές οδηγίες του γιατρού. Τα ράμματα αφαιρούνται 5-7 ημέρες μετά την επέμβαση, η επιστροφή στην εργασία είναι άμεση και οι μελανιές που εμφανίζονται μετεγχειρητικά υποχωρούν σταδιακά και εξαφανίζονται σύντομα. Το αποτέλεσμα γίνεται πλήρως εμφανές 1 μήνα περίπου μετά το χειρουργείο. Υπάρχει πάντα η επιλογή της Μη Επεμβατικής Βλεφαροπλαστικής για την οποία μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα;
Η βλεφαροπλαστική έχει ως στόχο να επαναφέρει τη νεανική φρέσκια όψη στα μάτια, να χαρίσει ξεκούραστο βλέμμα και να ανανεώσει γενικά το πρόσωπο το ασθενούς. Τα αποτελέσματά της είναι άμεσα ορατά και εντυπωσιακά. Όπως όλες οι επεμβάσεις, έτσι και αυτή έιναι σημαντικό να γίνεται από ειδικούς στο αντικείμενο γιατρούς ώστε να μην υπάρχουν επιπλοκές. Η βλεφαροπλαστική δεν διορθώνει τοπικά σημάδια γήρανσης, όπως ρυτίδες ή λεπτές γραμμές, αλλά χαρίζει “ανοιχτό” βλέμμα, αφαιρώντας έτσι χρόνια συνολικά από το πρόσωπο.

Σημείωση της Ιατρού:
Η κλασική βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση με υψηλό ποσοστό ικανοποίησης των ασθενών καθώς έχει άμεσα αποτελέσματα που διαρκούν 6 με 10 χρόνια και απαιτεί ελάχιστη αποχή από την καθημερινότητα σας.
Απαιτεί καλή γνώση της ανατομίας των ματιών καθώς μπορεί να χρειαστεί να συμπεριλάβουμε σύνθετες τεχνικές χειρισμού του οφθαλμικού μυ ή του λίπους, πέρα από την απλή απομάκρυνση της περίσσειας του δέρματος. Μου αρέσει να τη συνδυάζω με λιπομεταφορά, όταν αυτό είναι απαραίτητο, laser νέας γενιάς και Accutite ή Facetite για μια ολοκληρωμένη ανανέωση του προσώπου στα πλαίσια των ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών με άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Η κλασική χειρουργική βλεφαροπλαστική αποτελεί τον βασικό λίθο της ανάπλασης των βλεφάρων.