Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι αρκετά απλή και ασφαλής, γίνεται σε οργανωμένη κλινική, τις περισσότερες φορές με γενική αναισθησία, ενώ δεν απαιτεί συνήθως παραμονή στο νοσοκομείο. Τα ενθέματα επιλέγονται από τη γιατρό και την ασθενή πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες της τελευταίας και τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Είδη Ενθεμάτων
Υπάρχουν ενθέματα σιλικόνης σε πολλά μεγέθη και σχήματα, στρογγυλά ή ανατομικά (δάκρυ), με περισσότερο ή λιγότερο έντονη προβολή, με διαφορετικές υφές και διαφορετική σύσταση σιλικόνης ώστε να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις κάθε περίπτωσης. Το είδος του ενθέματος επιλέγεται έπειτα από μετρήσεις και συζήτηση με την ασθενή. Ενημερωθείτε εδώ για τα διαφορετικά ενθέματα και τα πλεονεκτήματά τους.
Που είναι οι τομές;
Προκειμένου να τοποθετήσει τα εμφυτεύματα η γιατρός πραγματοποιεί μία και μόνο τομή είτε στην περιοχή της μασχάλης, είτε σε αυτή της θηλής (περιθηλαία) ή κάτω από τον μαστό (υπομάστια). Σε κάθε περίπτωση πραγματοποιείται η μικρότερη δυνατή τομή ενώ 20 ημέρες μετά το χειρουργείο είναι δυνατόν να λειανθεί με τη χρήση ειδικού laser.
Σε ποιο επίπεδο κάτω από τον μαστό τοποθετούνται τα ενθέματα;
Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται είτε κάτω από τον μαζικό αδένα και πάνω από τον θωρακικό μυ, είτε κάτω και από τον θωρακικό μυ. Μια αρκετά διαδεδομένη τεχνική είναι η Dual Plane η οποία απολαμβάνει προτίμησης επειδή συνδυάζει τα πλεονεκτήματα και των δύο παραπάνω επιλογών τοποθέτησης (πάνω από τον μυ και κάτω από τον μυ). Η επιλογή γίνεται πάντα με γνώμονα τις επιθυμίες και τις ανατομικές ιδιαιτερότητες του θώρακα της ασθενούς.
Ενθέματα και Καρκίνος του Μαστού
Η γυναίκα με ενθέματα μαστών είναι καλύτερα προστατευμένη από τον καρκίνο του μαστού για δύο λόγους. Πρώτον, ο έλεγχος των μαστών είναι πιο σωστά προγραμματισμένος και έτσι γίνεται έγκαιρη διάγνωση, σε πρώιμο στάδιο παθολογικών καταστάσεων. Δεύτερον, ο μαζικός αδένας, λόγω της ύπαρξης του ενθέματος, μειώνεται και συνεπώς μειώνεται και η πιθανότητα εξαλλαγών στα κύτταρά του. Τα παραπάνω συμπεράσματα βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες πολλών ετών και είναι εδώ και χρόνια αποδεκτά από την επιστημονική κοινότητα.
Ενθέματα και θηλασμός
Μια γυναίκα με ενθέματα είναι δυνατόν να θηλάσει και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το μητρικό γάλα, καθώς τα ενθέματα περικλείονται από το ίδιο μας το σώμα σε μια προστατευτική μεμβράνη και έτσι αποκλείεται η επαφή τους με τους γαλακτοφόρους πόρους και την θηλή.
Διάρκεια ζωής ενθεμάτων
Τα αποτελέσματα διαρκούν για πολλά χρόνια –τα εμφυτεύματα έχουν ισόβια διάρκεια ζωής και δεν χρειάζεται να αλλαχθούν – όμως η υποψήφια ασθενής πρέπει να γνωρίζει ότι οι αυξομειώσεις βάρους αλλά και η φυσική γήρανση είναι πιθανό να επηρεάσουν την εμφάνιση του στήθους της.