Τι είναι η 3D Λιποπλαστική Προσώπου;

Πρόκειται για μια ήπια επεμβατική τεχνική, αρκετά απλή και ασφαλή, που περιλαμβάνει την αφαίρεση λίπους από σημεία όπου βρίσκεται σε περίσσεια και την πρόσθεση λίπους σε συγκεκριμένα σημεία όπου βρίσκεται σε έλλειψη. Στόχος της είναι η επανασμίλευση του προσώπου για μια συνολική βελτίωση και ανανέωση της εικόνας του ασθενούς.

Σε ποιον απευθύνεται;

Ο ιδανικός υποψήφιος για τη 3D Λιποπλαστική Προσώπου είναι κάποιος που έχει χάσει όγκος και λίπος από το πρόσωπό του με την πάροδο του χρόνου και θέλει να αποκτήσει πιο νεανικό, σμιλεμένο πρόσωπο και, συγχρόνως να τονίσει το περίγραμμά του. Είναι μια εξαιρετική τεχνική για όσους επιθυμούν άμεση ανανέωση στην εμφάνισή τους ενώ, επιπλέον, έχει άμεση ανάρρωση.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Το λίπος από το ίδιο μας το σώμα είναι ένα πολύ ασφαλές υλικό που δεν προκαλεί αλλεργίες και που υπάρχει, στους περισσότερους, σε αφθονία. Με την τεχνική της λιπογλυπτικής το λίπος σεν αφαιρείται απλά από κάποια σημεία αλλά τοποθετείται σε άλλα, όπου υπάρχει έλλειψη. Έτσι μπορεί να αφαιρεθεί λίπος, με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης, από το σαγόνι, ή από άλλα μέρη του σώματος εάν δεν επαρκεί, και να τοποθετηθεί κάτω από τα μάτια όπου μπορεί να υπάρχουν έντονα βαθουλώματα ή στους κροτάφους ή όπου αλλού κρίνεται αναγκαίο για να επιτευχθεί μια νεανική και σφριγηλή επιδερμίδα. Επιπλέον τα αποτελέσματα της λιπογλυπτικής είναι μόνιμα αφού όταν αφαιρεθούν τα λιποκύτταρα από ένα σημείο δεν αναγεννούνται ξανά, ενώ το λίπος που μεταφέρεται από ένα σημείο σε ένα άλλο καθίσταται πλέον, με ειδικές τεχνικές, ανθεκτικό και δεν απορροφάται ώστε το αποτέλεσμα να διαρκεί τουλάχιστον για 6 χρόνια.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Μετά την επέμβαση υπάρχει οίδημα και μελανιές στο πρόσωπο τα οποία υποχωρούν σταδιακά. Τα συμπτώματα αυτά αντιμετωπίζονται με επιθέματα πάγου και καλύπτονται με το μακιγιάζ. Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει λίγες μέρες αργότερα χωρίς πρόβλημα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και γίνονται πιο εμφανή όσο υποχωρεί το οίδημα. Η όψη ανανεώνεται συνολικά, χωρίς να υπάρχει δραματική αλλαγή αλλά εμφάνιση ριζικά αναζωογονημένη και λαμπερή.

Η γιατρός επισημαίνει:

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά συνήθως μετά από 3 εβδομάδες γίνονται πιο εμφανή. Η βελτίωση στην περιοχή εφαρμογής συνεχίζεται από 3 έως και 6 μήνες μετά τη θεραπεία.

H λιπογλυπτική προσώπου είναι μια τεχνική που μπορώ να εντάξω σε κάθε πρόγραμμα ανανέωσης προσώπου. Αφαιρώντας λίπος από το σαγόνι και προσθέτοντας σε περιοχές όπως τα ζυγωματικά, οι κρόταφοι, οι παρειές, ακόμα και το μέτωπο, ο λαιμός και το ντεκολτέ, επαναφέρω τη νεανική δομή του προσώπου και γυρίζω πίσω το χρόνο με φυσικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, σε κάθε 3D λιποπλαστική προσώπου τα βλαστοκύτταρα που περιέχονται στο λίπow είναι πρωτόγονα κύτταρα που ανανεώνουν την επιδερμίδα ριζικά, καταπολεμώντας λεπτές ρυτίδες, πανάδες και τραχειά υφή. Με τη 3D λιποπλαστική συνδυάζω σύσφιξη προσώπου με ραδιοσυχνότητες ενδοδερμικά η οποία προηγείται της λιπομεταφοράς και απευθύνεται σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που επιθυμούν ορατό lifting.