Τι είναι το laser αποκατάστασης των ουλών ακμής;

Οι άνθρωποι που παρουσίασαν, στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή τους, ακμή κατά μεγάλη πιθανότητα έχουν και ουλές ή σημάδια από τη νόσο αυτή. Το fractional laser i pixel είναι laser τελευταίας τεχνολογίας που έχει ως στόχο τη φυσική ανανέωση και αναδόμηση της επιδερμίδας ώστε να απαλλαγεί από ουλές και ατέλειες και να είναι και πάλι λεία, υγιής και νεανική. Η θεραπεία laser εφαρμόζεται στο πρόσωπο και το λαιμό αλλά και σε άλλα σημεία όπου εμφανίζεται η ακμή, όπως η πλάτη, το άνω τμήμα των χεριών και το στήθος.

Σε ποιον απευθύνεται;

Η θεραπεία με laser είναι ασφαλής για όλους τους ασθενείς, άντρες και γυναίκες, που εμφανίζουν σημάδια και ουλές ακμής και θέλουν να απαλλαγούν από αυτά. Για να είναι ένας ασθενής υποψήφιος για θεραπεία laser θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθεί ότι η ακμή έχει υποχωρήσει εντελώς και δεν υφίσταται πλέον φλεγμονή. Επιπλέον, υπάρχουν παράγοντες όπως η πρόσληψη συγκεκριμένων φαρμάκων αλλά και η απόχρωση της επιδερμίδας που μπορεί να απαγορεύουν τη χρήση laser σε κάποιον ασθενή. Η γιατρός εκτιμά κάθε φορά όλους αυτούς τους παράγοντες και συνιστά την κατάλληλη θεραπεία καθώς και τον αριθμό τω απαραίτητων συνεδριών. Τέλος,o ιδανικός υποψήφιος πρέπει να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες και να γνωρίζει ότι οι ουλές ακμής δεν εξαφανίζονται πλήρως αλλά βελτιώνονται αισθητά ώστε να μην αποτελούν πλέον αισθητικό πρόβλημα.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Το fractional laser χρησιμοποιεί τη θερμική ενέργεια ώστε να ενεργοποιήσει τον φυσικό μηχανισμό επούλωσης της επιδερμίδας: εκπέμπει μικροσκοπικές στήλες φωτός στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας προκαλώντας μικροτραυματισμούς που βάζουν σε λειτουργία την διαδικασία επούλωσης του οργανισμού ο οποίος ξεκινά αυτόματα να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη γεννώντας έτσι νέα, υγιή κύτταρα που αντικαθιστούν τα παλιά. Το laser στοχεύει αποκλειστικά στον κατεστραμμένο ιστό αφήνοντας ανέπαφη την γύρω περιοχή. Η σύγχρονη τεχνολογία i pixel ενισχύει τη φυσική ανάπλαση της επιδερμίδας και εξασφαλίζει πιο γρήγορη επούλωση. Η συνεδρία laser πραγματοποιείται στο ιατρείο με τοπική κρέμα αναισθησίας, διαρκεί περίπου 30’ και είναι ανώδυνη και ασφαλής. Το fractional laser i pixel εκτός από τις ουλές βελτιώνει συνολικά την υφή της επιδερμίδας, την αφήνει πιο λεία, σφριγηλή και υγιή. Συνήθως απαιτούνται 1 έως 3 συνεδρίες για να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Μετά τη συνεδρία laser υπάρχει ήπιο οίδημα και ερυθρότητα στην επιδερμίδα καθώς και ελαφρύς πόνος. Όλα τα συμπτώματα υποχωρούν σε λίγες ώρες, εκτός από την ερυθρότητα που διαρκεί 4 έως 6 ημέρες. Τις πρώτες μέρες καλό είναι ο ασθενής να αποφεύγει την έντονη αθλητική δραστηριότητα καθώς και την έκθεση στον ήλιο. Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά αφού υποχωρήσει η ερυθρότητα και συνεχίζουν να εξελίσσονται για έως και 6 μήνες.

Η γιατρός επισημαίνει:

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε το κρύο Fractional i pixel με το οποίο επιτυγχάνουμε ανάπλαση χωρίς θερμικό τραύμα στους ιστούς. H επαναστατική αυτή τεχνολογία επιτρέπει την ανάπλαση των ουλών ακμής αλλά και όλων των ουλών κάθε είδους χωρίς λέπτυνση του πάχους του δέρματος και χωρίς ανάπτυξη έντονης φλεγμονής. Επίσης είναι γρήγορο (διάρκεια θεραπείας 15 έως 20 λεπτά), ανώδυνο, με ταχεία αποθεραπεία (4 ημέρες κατά μέσο όρο). Απαιτούνται 3 έως 5 συνεδρίες, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα για τις ουλές ακμής χρησιμοποιώ διάφορες τεχνικές συνδυαστικά. Όταν αυτές είναι αρκετά βαθιές συνδυάζω το laser με μικροεγχύσεις ενεργοποιητών κολλαγόνου καθώς και την τεχνική σε βάθος διάσπασης των ινώσεων στον υποδόριο ιστό των ουλών. Το τελικό αποτέλεσμα δίνει μεγάλη ανακούφιση στους ασθενείς μου και προσφέρει ένα κατά 90% υγιές δέρμα. Το laser αυτό είναι πολύ ασφαλές και μεγάλης ακρίβειας, σε σχέση με τα προγενέστερά του, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, εκτός από ουλές ακμής, και για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Αντιγήρανση σε επιδερμίδα με έντονη χαλάρωση στο πρόσωπο και στον λαιμό με εντυπωσιακά αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία (ειδικά για λεπτό δέρμα με σημάδια φωτογήρανσης, λεπτές γραμμές και ρυτίδες).
  • Ανανέωση μιας θαμπής επιδερμίδας σε πιο νεαρές γυναίκες.
  • Μετεγχειρητικές ή μετατραυματικές ουλές.
  • Δέρμα με πολλαπλές επιφανειακές υπερκερατώσεις.