Τι είναι το Brazilian butt lift;

Οι αναλογίες του σώματος καθορίζονται από διάφορους παράγοντες. Η κληρονομικότητα, η διαφορετική σκελετική δομή, ο τρόπος που οργανισμός αποθηκεύει το λίπος σχηματίζουν μια εντελώς ξεχωριστή σιλουέτα για τον κάθε ένα μας. Η μέθοδος του Brazilian Butt Lift έχει ως στόχο την αύξηση του όγκου και τη βελτίωση του σχήματος των γλουτών χωρίς εμφυτεύματα αλλά με τη μεταφορά λίπους από περιοχές όπου υπάρχει περίσσεια, όπως οι μηροί και η κοιλιά, η πλάτη, ακόμα και τα μπράτσα.

Σε ποιον απευθύνεται;

Η επέμβαση του Brazilian butt lift βελτιώνει την εμφάνιση των γλουτών και τους χαρίζει αναλογίες και, εάν αυτό είναι επιθυμητό, μικρό έως και μεγάλο όγκο που δε μπορεί κάποιος να αποκτήσει με την άσκηση και την υγιεινή διατροφή. Ο ιδανικός υποψήφιος πρέπει να επιθυμεί την σμίλευση της σιλουέτας στην περιοχή των γλουτών με μικρή ή μεγάλη αύξηση του όγκου στους γλουτούς χωρίς εμφυτεύματα, να έχει καλή ποιότητα επιδερμίδας σε μηρούς και γλουτούς και περίσσεια λίπους σε άλλες περιοχές ώστε να μπορεί να γίνει λιπομεταφορά. Ο ασθενής θα πρέπει να γνωρίζει επίσης ότι παρά την ονομασία της η επέμβαση του Brazilian Butt Lift από μόνη της δεν είναι κλασικό lifting, δε συσφίγγει δηλαδή το δέρμα στην περιοχή των γλουτών και δεν απευθύνεται σε όσους τους απασχολεί η χαλάρωση, παρόλα αυτά είναι μια επέμβαση που χαρίζει ανόρθωση χάρη στην αλλαγή του κέντρου βάρους των γλουτών και τη λιπογλυπτική στις γειτονικές περιοχές της μέσης και των μηρών. Τέλος, πρόκειται για μια επέμβαση που μπορεί να βελτιώσει τις αναλογίες του σώματος και να χαρίσει αυτοπεποίθηση σε ασθενείς που δεν είναι ευχαριστημένοι με την εμφάνισή τους.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Η χειρουργική επέμβαση Brazilian Butt Lift περιλαμβάνει τρία βασικά στάδια. Αρχικά αφαιρείται λίπος από μία ή και περισσότερες περιοχές του ασθενούς όπου υπάρχει περίσσεια, όπως η κοιλιά, το στομάχι, οι μηροί ή το κάτω μέρος της πλάτης. Η αφαίρεση αυτή γίνεται με λιποαναρρόφηση. Στη συνέχεια, το λίπος περνάει από μια διαδικασία προετοιμασίας για τη μεταφορά. Τέλος, η γιατρός τοποθετεί το λίπος σε συγκεκριμένα σημεία των γλουτών για να αυξήσει τον όγκο τους και να βελτιώσει το σχήμα τους. Η επέμβαση μπορεί να γίνει με γενική ή τοπική αναισθησία ενώ η ανάγκη παραμονής στην κλινική εξαρτάται πάντα από την περίπτωση και την έκταση του χειρουργείου. Τα αποτελέσματα του Brazilian Butt Lift διαρκούν για πολλά χρόνια αφού τα λιποκύτταρα που μεταφέρονται δεν μετακινούνται από τη νέα τους θέση. Παρόλα αυτά αν ο ασθενής θέλει να διατηρήσει το αποτέλεσμα θα πρέπει να αποφύγει μεγάλες αυξομειώσεις βάρους οι οποίες θα το επηρεάσουν.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Μετά την εν λόγω επέμβαση υπάρχει ήπιος πόνος, που περιορίζεται με παυσίπονα, αλλά και οίδημα. Το σημαντικό αλλά και δύσκολο μέρος της ανάρρωσης είναι ότι ο ασθενής πρέπει να αποφεύγει την καθιστή στάση για να μην πιέζει τους γλουτούς τις πρώτες 2-3 εβδομάδες μετά το χειρουργείο. Μετά την 3η ημέρα μπορεί να αρχίσει να κάθεται με τη βοήθεια ενός ειδικού μαξιλαριού ενώ μετά τις 3 εβδομάδες μπορεί ασκηθεί. Η επιστροφή στην εργασία γίνεται έως 7 ημέρες μετά την επέμβαση ενώ το οίδημα υποχωρεί μετά από 6 περίπου εβδομάδες οπότε φαίνεται καλύτερα και το αποτέλεσμα του Brazilian butt lift.

Η γιατρός επισημαίνει:

Το Brazillian Butt Lift ξεκίνησε από την Βραζιλία αλλά σύντομα κατέκτησε τον κόσμο. Ο όρος περιγράφει ουσιαστικά τη μεταφορά λίπους από κάποια από τις λιποαποθήκες του σώματος στους γλουτούς. Στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η πληθώρα των ανθρώπων που καταφεύγουν στην πλαστική χειρουργική για ένα μόνιμο και άμεσο αποτέλεσμα στην περιοχή των γλουτών δεν επιθυμούν ογκώδεις γλουτούς.
Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρωπαϊκά αισθητικά πρότυπα επέμβαση αυτή έχει προσαρμοστεί σε λιπογλυπτική της περιοχής με μετατόπιση του λίπους από την περιοχή της μέσης και τα λεγόμενα «ψωμάκια» στην περιοχή των γλουτών, και ειδικότερα, στην περιοχή του γλουτιαίου εντυπώματος, έτσι, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι γλουτοί σφριγηλοί, ανορθωμένοι και αρμονικοί. Τέλος, στη διάθεσή μου έχω το Body Tite, ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της ανόρθωσης των γλουτών και τη σμίλευση της περιοχής. Σε κάθε Brazilian Butt Lift χρησιμοποιώ τη μέθοδο Body Tite ώστε να εξασφαλίσω τη μέγιστη ανόρθωση και διάρκεια στο αποτέλεσμά μας. Στις ασφαλείς τεχνικές του BBL έχω εκπαιδευτεί στο Παρίσι υπό την καθοδήγηση των Dr Levan, Dr Baraf και Dr Zakine.