Τι είναι η Αυξητική Μαστών με Λιπομεταφορά;

H αυξητική μαστών (ή στήθους) με λιπομεταφορά είναι μια χειρουργική επέμβαση που χρησιμοποιεί το αυτόλογο λίπος του ασθενούς για να του χαρίσει ένα καλοσχηματισμένο, στητό και γεμάτο στήθος. Η γιατρός λαμβάνει με τη βοήθεια λιποαναρρόφησης λίπος από ένα σημείο του σώματος όπου υπάρχει περίσσεια και το μεταφέρει στην περιοχή του στήθους για να βελτιώσει το σχήμα ή να αυξήσει τον όγκο του. Πρόκειται για μια μέθοδο εναλλακτική στην κλασική αυξητική μαστών με εμφυτεύματα που έχει πιο διακριτικό και φυσικό αποτέλεσμα καθώς και πιο γρήγορο χρόνο ανάρρωσης.

Σε ποιον απευθύνεται;

Η ιδανική υποψήφια για την αυξητική μαστών με μεταφορά λίπους είναι οποιαδήποτε γυναίκα επιθυμεί να βελτιώσει το σχήμα του στήθους της ή να αυξήσει το μέγεθός του κατά ένα ή δύο νούμερα. Η συγκεκριμένη μέθοδος δε συστήνεται σε όσες επιθυμούν μια πολύ σημαντική αύξηση μεγέθους. Καλό είναι η ασθενής να έχει υγιή και ελαστική επιδερμίδα. Μια αυξητική στήθους με μεταφορά λίπους δεν αντιμετωπίζει την έντονη χαλάρωση, εκτός και αν συνδυαστεί με ανόρθωση στήθους. Είναι μια μέθοδος ιδανική για τις γυναίκες που απέκτησαν παιδί πρόσφατα και, μετά το θηλασμό, χάνουν τον όγκο στο στήθος τους. Επιπλέον, θα πρέπει η υποψήφια να έχει περίσσεια λίπους σε κάποια περιοχή του σώματος που θα λειτουργήσει ως δότρια.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Στη διαδικασία της αυξητικής μαστών με λιπομεταφορά η πλαστικός χειρουργός θα λάβει, με τη βοήθεια λιποαναρρόφησης, λίπος από περιοχές όπως η κοιλιά, οι μηροί ή οι γλουτοί, και, μετά από ειδική επεξεργασία για να απομονώσει τα λιποκύτταρα, θα το μεταφέρει στο στήθος. Η επέμβαση είναι πολύ ασφαλής, μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 4 ώρες, ανάλογα με την περίπτωση, γίνεται σε οργανωμένη κλινική με γενική αναισθησία. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά φυσικό, γιατί δεν υπάρχουν εμφυτεύματα, και διαρκεί για χρόνια αν και επηρεάζεται από τις αυξομειώσεις βάρους αλλά και από τη γήρανση που μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση ακόμη και στο πιο στητό στήθος.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Η ανάρρωση από την αυξητική μαστών με λιπομεταφορά είναι εξαιρετικά γρήγορη. Υπάρχουν μώλωπες, οίδημα και ευαισθησία στα σημεία όπου έγινε η λιποαναρρόφηση αλλά και όπου έγινε η μεταφορά του λίπους όμως είναι συμπτώματα ήπια που υποχωρούν γρήγορα. Οι ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους και στις καθημερινές συνήθειες μία εβδομάδα μετά την επέμβαση αν και πρέπει να αποφεύγουν την άσκηση αλλά και την άρση βάρους για μερικές εβδομάδες. Συχνά οι ασθενείς φορούν ειδικό σουτιέν που βοηθά στην ανάρρωση και τον περιορισμό του οιδήματος. Το σώμα αναρρώνει πλήρως 4 έως 6 εβδομάδες μετά την επέμβαση οπότε και τα αποτελέσματα είναι πλήρως ορατά.

Η γιατρός επισημαίνει:

Η λιποαναρρόφηση και κατόπιν η λιπομεταφορά στο στήθος είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος για γυναίκες που επιθυμούν φυσικό αποτέλεσμα και μικρή έως μέτρια αύξηση στο μέγεθος του μαστού τους. Το λίπος υφίσταται επεξεργασία με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να έχει μεγάλη διάρκεια ενώ η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει με τη χρήση laser οδηγώντας σε εκμηδένιση των επιπλοκών και ανεπιθύμητων καταστάσεων όπως ο πόνος και οι μώλωπες.

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ
ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΑΣΤΩΝ
ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ ΜΕ ΛΙΠΟΜΕΤΑΦΟΡΑ
ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ
ΕΙΣΟΛΚΗ ΘΗΛΩΝ
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

FOLLOW US