Τι είναι το Short Scar Facelift;

Πρόκειται για μια επέμβαση που έχει ως στόχο την αναζωογόνηση του κεντρικού και του κάτω τμήματος του προσώπου, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις περιλαμβάνει και την περιοχή του λαιμού. Πρόκειται για ένα lift προσώπου που μειώνει αισθητά τη χαλάρωση στα ζυγωματικά και το σαγόνι, σμιλεύει το περίγραμμα του προσώπου και λειαίνει την επιδερμίδα του λαιμού.

Σε ποιον απευθύνεται;

Το Short-scar Facelift απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες από 40 ετών και άνω, όταν ξεκινούν να έχουν ορατά σημάδια γήρανσης. Αφορά κυρίως ασθενείς που θέλουν να ανανεώσουν το κάτω μέρος του προσώπου τους χωρίς να έχουν τη δραστική αλλαγή που μπορεί να προσφέρει ένα πλήρες lift προσώπου. Είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν τη μέγιστη αναζωογόνηση με τις ελάχιστες ουλές και σημάδια.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Η επέμβαση γίνεται με ολική αναισθησία, οι τομές είναι μικρές -μικρότερες από αυτές ενός full face lift- και γίνονται συνήθως μέσα στη γραμμή των μαλλιών, λίγο πάνω από τα αυτιά, σε σημεία που είναι όσο γίνεται λιγότερο ορατές ενώ δεν υπάρχουν τομές πίσω από τα αυτιά. Η γιατρός, ανάλογα με την περίπτωση, θα αφαιρέσει περίσσεια δέρματος και λίπος και θα ανορθώσει μύες ώστε το πρόσωπο να φαίνεται πιο λείο και 5 έως 10 χρόνια νεότερο. Για να κλείσουν οι τομές χρησιμοποιούνται ράμματα ή και ειδικά χειρουργικά κλιπ τα οποία όμως αφαιρούνται σε σύντομο διάστημα μετά την επέμβαση. Η όλη διαδικασία διαρκεί 1 έως 3 ώρες. Το σημαντικό επίσης είναι πως τα αποτελέσματα του Short-scar Facelift διαρκούν από 7 έως 10 χρόνια, σε κάποιες περιπτώσεις και περισσότερο. Η σχολαστική περιποίηση και προστασία της επιδερμίδας δίνει μεγαλύτερη διάρκεια στα αποτελέσματα αυτά.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Τα ράμματα αφαιρούνται 7 έως 10 μέρες μετά την επέμβαση ενώ η επιστροφή στην εργασία γίνεται μετά από 1 εβδομάδα, σπανίως μετά από 2 εβδομάδες. Οιδήματα και μελανιές είναι πιθανό να εμφανιστούν, αλλά είναι σπάνια, ενώ οι τομές κρύβονται μέσα στα μαλλιά.

Η γιατρός επισημαίνει:

Με αυτή τη μέθοδο μπορούμε να αφαιρέσουμε χειρουργικά περίσσεια δέρματος και να συσφίξουμε τους υποκείμενους ιστούς. Στη σύγχρονη χειρουργική αυτή η επέμβαση πραγματοποιείται με μέθη ενώ είναι ελάχιστα επιβαρυντική για την καθημερινότητα του ασθενούς καθώς η επιστροφή σε αυτήν γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, έως και μιας εβδομάδας, χάρη στην γαλλική μέθοδο ατραυματικής ανασήκωσης των ιστών προς ανόρθωση, η οποία μειώνει τις μελανιές και το οίδημα στο ελάχιστο. Συχνά συνοδεύεται και από άλλες μικροεπεμβάσεις στο πρόσωπο, όπως βλεφαροπλαστική, ενώ για την ανάπλαση και τη λείανση της επιδερμίδας εφαρμόζεται fractional laser ( I pixel Harmony by Alma Lasers ) και Nanofat Mesotherapy.