Τι είναι το thread lift;

Η θεραπεία Thread Lift, γνωστή και ως «νήματα», είναι μια ελάχιστα επεμβατική αισθητική μέθοδος που έχει ως στόχο την ανόρθωση και σμίλευση των ιστών του προσώπου που έχουν χαλαρώσει. Η μέθοδος αυτή είναι καινοτόμος και ασφαλής αφού χρησιμοποιεί πλήρως απορροφήσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται ούτως ή άλλως στην ιατρική για την κατασκευή ραμμάτων και για την δημιουργία ενέσιμων fillers. Η συγκεκριμένη θεραπεία έχει ημιμόνιμα αποτελέσματα δύο ετών καθώς διαφέρει από τα απλά PDO νήματα αφού τα νήματα που χρησιμοποιούνται αποτελούνται από πολυγαλακτικό οξύ και διαθέτουν κομβικά σημεία αγκίστρωσης στον υποδόριο ιστό. Εφαρμόζεται στα σημεία που παρατηρείται πιο έντονη χαλάρωση της επιδερμίδας, όπως το σαγόνι και το περίγραμμα του προσώπου, η περιοχή κάτω από τα μάτια, το μέτωπο και τα ζυγωματικά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται και για την ανόρθωση του στήθους.

Σε ποιον απευθύνεται;

Η θεραπεία Thread Lift είναι ιδανική για γυναίκες αλλά και άντρες, από 40 έως 65 ετών περίπου. Γενικά πρόκειται για μη επεμβατική θεραπεία οπότε απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες και άντρες με ήπια σημάδια γήρανσης που θέλουν ένα πιο διακριτικό, φυσικό αποτέλεσμα ή σε ασθενείς που δεν επιθυμούν να προβούν σε πιο επεμβατικές τεχνικές. Επίσης είναι η κατάλληλη θεραπεία για όσους ασθενείς δεν μπορούν να υποβληθούν, για οποιοδήποτε λόγο, σε γενική αναισθησία. Σε αυτή την περίπτωση τα νήματα αποτελούν την ιδανική εναλλακτική επιλογή αφού η εν λόγω θεραπεία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Η θεραπεία Thread Lift πραγματοποιείται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία και διαρκεί συνήθως 30’ έως 45’. Κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας Thread Lift η γιατρός με τη βοήθεια πολύ λεπτής βελόνας εγχέει απορροφήσιμα και βιοδιασπώμενα νήματα στους ιστούς, κάτω από το δέρμα, που χρειάζονται ανόρθωση τραβώντας και συσφίγγοντάς τους. Επιπλέον, η έγχυση ενός νήματος στο δέρμα ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης καθώς τα νήματα έχουν σύσταση από πολυγαλακτικό οξύ. Το αποτέλεσμα αυτής της ενεργοποίησης είναι μια φυσική αύξηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Τα αποτελέσματα του Thread Lift με πολυγαλακτικό οξύ διαρκούν περίπου 2 χρόνια, διάστημα που απαιτείται ώστε να διαλυθούν φυσικά τα νήματα στον οργανισμό οπότε και τα αποτελέσματα αρχίζουν να φθίνουν. Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα αναζωογόνησης και ελαστικότητας στην επιδερμίδα διαρκούν πολύ περισσότερο.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Μετά την θεραπεία με νήματα ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στο σπίτι του και παρατηρεί αρχικά ήπιους μώλωπες, οίδημα, ερυθρότητα και πόνο στα σημεία που εφαρμόστηκε το Thread Lift. H επιστροφή στις καθημερινές συνήθειες και στην εργασία γίνεται άμεσα ενώ πρέπει να αποφεύγεται η πίεση και η τριβή στο πρόσωπο για λίγες εβδομάδες μετά τη θεραπεία. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά αν και φαίνονται καλύτερα εφόσον υποχωρήσει το οίδημα και οι μώλωπες. Παρόλο που δεν είναι μόνιμη η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί ώστε να διατηρηθούν για μεγαλύτερο διάστημα και είναι ιδανική για όσους θέλουν ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

Η γιατρός επισημαίνει:

Το τελευταίο διάστημα τα νήματα έχουν αποκτήσει πολλούς φανατικούς υποστηρικτές αλλά και πολλούς απογοητευμένους ασθενείς. Οι λόγοι της δυσφήμισης της εξαιρετικής αυτής μεθόδου είναι η ποιότητα των νημάτων που χρησιμοποιούνται, ο μικρός αριθμός νημάτων που τοποθετούνται αλλά και οι υπερβολικές προσδοκίες μας από αυτά. Στο ιατρείο μου χρησιμοποιώ μόνο νήματα υψηλής ποιότητας, εγκεκριμένα από τον FDA με διεθνή αναγνώριση ενώ κάθε θεραπεία συνοδεύεται από αποθήκευση του barcode των νημάτων στον φάκελο του ασθενούς. Τα νήματα αυτά είναι συνήθως από πολυγαλακτικό οξύ το οποίο είναι βιοδιασπώμενο (σε δύο έτη) αλλά κατά την παραμονή του στο δέρμα χαρίζει έντονη ανάπλαση και σφριγηλότητα. Ταυτόχρονα οι κόμβοι που διαθέτουν βοηθούν στην αγκίστρωση στον υποδόριο ιστό και, επομένως, στην ανόρθωση του δέρματος. Οι προσδοκία μας δε θα πρέπει να αφορούν στην ανόρθωση της χαλάρωσης πάνω από 2 εκατοστά στο περίγραμμα διότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό μόνο με άλλες μεθόδους, όπως το μη επεμβατικό Face Tite και το επεμβατικό facelift. Παρόλα αυτά όταν γίνεται σωστή επιλογή νημάτων το αποτέλεσμα χαρίζει υψηλή ικανοποίηση, είναι απόλυτα φυσικό και πολύ πιο ανώδυνο από όσο φαντάζεται κανείς. Είναι ανώδυνο διότι στο βάθος που εισχωρούν τα νήματα δεν υπάρχουν υποδοχείς πόνου και, επομένως, με τη χρήση τοπικής αναισθησίας μόνο στα σημεία εισόδου του νήματος επιτυγχάνουμε μια αρκετά γρήγορη και ευχάριστη θεραπεία. Σήμερα διαθέτουμε ακόμη πιο εξελιγμένες τεχνικές για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης, είτε αυτή είναι δερματική βλ. Morpheus, είτε αν είναι βαθιά βλ. Face Tite & Body Tite, οι οποίες είναι μη επεμβατικές, πραγματοποιούνται και στο ιατρείο και είναι επίσης ανώδυνες.