Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Καθώς ο χρόνος περνά αφήνει στην επιδερμίδα πολλά και διαφορετικά σημάδια, όπως απώλεια λάμψης, όγκου και ελαστικότητας, λεπτές γραμμές και ρυτίδες αλλά και καφέ κηλίδες. Η μεσοθεραπεία είναι μια μη επεμβατική μέθοδος που στοχεύει στην γενικότερη αναζωογόνηση της επιδερμίδας, στο πρόσωπο και το σώμα ενώ συμβάλλει και στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Η εν λόγω θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση ενός κάθε φορά εξειδικευμένου μίγματος ουσιών -άλλοτε υαλουρονικού οξέος, άλλοτε υαλουρονικού οξέος με προσθήκη βιταμινών και άλλων ουσιών – που καταπολεμούν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα του δέρματος. Τα οφέλη της θεραπείας είναι η ολική ανανέωση και η μείωσης της εμφάνισης των σημαδιών γήρανσης σε πρόσωπο και σώμα ενώ αντιμετωπίζει και την ανομοιόμορφη όψη, τις δυσχρωμίες και τα σημάδια ακμής. Τέλος, με τη χρήση κατάλληλων ουσιών η μεσοθεραπεία καταπολεμά την τριχόπτωση ή την κυτταρίτιδα και την χαλάρωση.

Σε ποιον απευθύνεται;

Η μεσοθεραπεία είναι μια πολύ ασφαλής και ανώδυνη μη επεμβατική μέθοδος, ιδανική για κάθε υγιή ενήλικο ασθενή. Πρόκειται για μια θεραπεία που στοχεύει στην αναπλήρωση ουσιών, όπως το υαλουρονικό οξύ που υπάρχει φυσικά στον οργανισμό και αρχίζει να φθίνει μετά την ηλικία των 25 κιόλας χρόνων, στην καταπολέμηση της συσσώρευση λίπους με χρήση λιποδιαλυτικών ουσιών ή τη λεύκανση του δέρματος με χρήση λευκαντικών ουσιών. Απευθύνεται λοιπόν σε ασθενείς κάθε ηλικίας που επιθυμούν μια φυσική ανανέωση και βελτίωση της εικόνας της επιδερμίδας τους και δεν αναζητούν μια δραστική και μόνιμη αλλαγή. Λειτουργεί επίσης ως πρόληψη κατά της πρόωρης γήρανσης για αυτό και είναι ιδανική θεραπεία και για ασθενείς νεαρής ηλικίας.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Μια συνεδρία μεσοθεραπείας περιλαμβάνει την έγχυση ευεργετικών ουσιών στο μεσόδερμα (το μεσαίο στρώμα του δέρματος) με πολύ λεπτές βελόνες. Υπάρχουν διαφορετικά πρωτόκολλα μεσοθεραπείας που περιλαμβάνουν διαφορετικά συστατικά, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας του κάθε ασθενή. Τα συνηθέστερα είναι το υαλουρονικό οξύ, οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που χρειάζεται το δέρμα για να λειτουργεί σωστά. Στόχος είναι πάντα η βαθιά θρέψη και η ανανέωση ενώ, χάρη στους μικροτραυματισμούς που προκαλεί η μεσοθεραπεία, ενεργοποιείται η φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης γεγονός που εξασφαλίζει πιο σφριγηλή και λεία επιδερμίδα. Συνήθως απαιτούνται ορισμένες συνεδρίες μεσοθεραπείας, τον αριθμό των οποίων αποφασίζει η ιατρός ανάλογα με την κάθε περίπτωση, ώστε να υπάρχουν ορατά αποτελέσματα αναζωογόνησης για τον κάθε ασθενή. Η θεραπεία είναι ασφαλής και σχετικά ανώδυνη ενώ πραγματοποιείται στο ιατρείο με τη χρήση κρέμας με τοπικής αναισθησίας και διαρκεί περίπου από 20 έως 45 λεπτά, ανάλογα με την έκταση της περιοχής στην οποία εφαρμόζεται.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Μετά την συνεδρία μεσοθεραπείας οι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα στις καθημερινές της συνήθειες και στην εργασία της. Αρχικά μπορεί να παρατηρήσει ήπιο οίδημα και ερυθρότητα τα οποία υποχωρούν τις επόμενες μέρες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά εφόσον ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες συνεδρίες και διαρκούν για περίπου 12 έως 18 μήνες ενώ μπορούν να γίνουν κάποιες επαναληπτικές συνεδρίες για να διατηρηθούν για μεγαλύτερο διάστημα.

Η γιατρός επισημαίνει:

Η μεσοθεραπεία έχει ευρεία απήχηση αφού είναι μια μέθοδος που αποτελεί εξέλιξη της περιποίησης με κρέμες και ορούς. Στη μεσοθεραπεία η διείσδυση των ουσιών γίνεται σε ποσοστό 100% ενώ δίνει, επιπλέον, τη δυνατότητα υψηλών συγκεντρώσεων δραστικών ουσιών. Τα δραστικά συστατικά ενός προϊόντος που απλώνεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας εισχωρούν μόνο σε ποσοστό 3% στο βαθύτερο δέρμα και, άρα, το προϊόν αυτό είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό από την μεσοθεραπεία. Χάρη σε αυτή μπορούμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να λευκάνουμε το δέρμα και να του δώσουμε μοναδική σύσφιξη και σφριγηλότητα. Και όλα αυτά με μια απλή και φυσική διαδικασία που δεν αλλάζει τα χαρακτηριστικά μας και η οποία, τα τελευταία χρόνια έχει καταπληκτικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της τριχόπτωσης. Πρέπει επίσης να τονιστεί πως η θεραπεία με πλάσμα είναι ένα είδος μεσοθεραπείας με φυσικό τρόπο δράσης και ανάπλασης της επιδερμίδας του προσώπου αλλά και του τριχωτού της κεφαλής. Η μεσοθεραπεία είναι ιδανική και ως μέθοδος θρέψης σε συνδυασμό με άλλες, λιγότερο ή περισσότερο επεμβατικές θεραπείες, όπως το Facelift, Facetite, iPixel, Clear Lift, Morpheus, που προσφέρονται στο ιατρείο μας.