Τι είναι η PIEZO ρινοπλαστική;

Η σύγχρονη ιατρική έχει στη διάθεσή της μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο που στοχεύει στην διόρθωση όλων των αισθητικών και λειτουργικών προβλημάτων στην περιοχή της ρινός. Πρόκειται για την ρινοπλαστική με υπερήχους, μια αναίμακτη μέθοδος που απαιτεί ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης και η οποία μπορεί να προσαρμοστεί σε όλους τους ασθενείς ακόμα και αυτούς με πολύπλοκες ανάγκες.

Σε ποιον απευθύνεται;

Η λύση του PIEZO για τη ρινοπλαστική είναι πολύ δελεαστική αφού δεν αποτελεί μια κλασική επέμβαση με νυστέρι και σφυρί, μια επέμβαση που τρομάζει πολύ κόσμο. Είναι μια μέθοδος που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ασθενείς σε θέματα αισθητικά αλλά και λειτουργικά αφού βασίζεται στην υψηλή ακρίβεια της σμίλευσης ολόκληρου του ρινικού σκελετού, χόνδρινου και οστέινου. Σημαντικό είναι επίσης πως με τους υπερήχους τα μαλακά στοιχεία της μύτης – αγγεία, βλεννογόνοι, δέρμα και νεύρα – δεν επηρεάζονται καθόλου και έτσι έχουμε μικρότερο τραυματισμό και πιο γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Η μέθοδος της PΙΕΖΟ ρινοπλαστικής είναι πολύ ασφαλής, γίνεται με τοπική μέθη ή τοπική αναισθησία και διαρκεί 1-3 ώρες, ανάλογα πάντα με το μέγεθος της επέμβασης. Τα εργαλεία των υπερήχων δίνουν τη δυνατότητα για σμίλευση ακόμα και μικρών δυσμορφιών με απόλυτη ακρίβεια και λεπτομέρεια. Παράλληλα, μπορεί να μειώθει και το μέγεθος των κάτω ρινικών κογχών αλλά και να διορθωθεί το ρινικό διάφραγμα, βελτιώνοντας σημαντικά την αναπνευστική λειτουργία του ασθενή.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Η μέθοδος της PIEZO ρινοπλαστικής είναι αναίμακτη και για αυτό έχει γρήγορη ανάρρωση. Tοποθετείται νάρθηκας στη μύτη ο οποίος αφαιρείται μετά από 6 ημέρες και δεν προκαλεί σημαντικό μετεγχειρητικό οίδημα ενώ η επιστροφή στην εργασία γίνεται σε λίγες μόνο ημέρες. Ο ασθενής μπορεί να πετάξει με αεροπλάνο αμέσως μετά την αφαίρεση του νάρθηκα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι γίνονται πλήρως ορατά εφόσον υποχωρήσει το οίδημα και είναι μόνιμα. Σε κάθε περίπτωση γίνεται ένας επανέλεγχος ένα μήνα μετά την επέμβαση και ακόμη ένας μετά από έναν χρόνο.

Η γιατρός επισημαίνει:

Η μέθοδος Piezoelectric Rhinoplasty είναι ό,τι πιο εξελιγμένο στην ρινοπλαστική και έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα έναντι της κλασικής ρινοπλαστικής. Ο χειρουργός ελέγχει με μεγάλη ακρίβεια την παραμικρή κίνηση διότι γίνεται με ανοιχτή προσέγγιση και έτσι είναι ορατή η πλήρης ρινική πυραμίδα, σε όλη της την έκταση, κάτι που δεν είναι δυνατό στην κλειστή μέθοδο. Επιπλέον, οι οστεοτομές, όπου είναι απαραίτητες, γίνονται με μεγαλύτερο έλεγχο, ουσιαστικά χιλιοστό προς χιλιοστό και όχι με την ανεξέλεγκτη χρήση σφυριού και έτσι αποφεύγονται ανεπιθύμητα σπασίματα, κάτι σύνηθες στις κλασικές μεθόδους. Τα οστά σμιλεύονται και αλλάζουν σχήμα σύμφωνα με τις επιθυμίες μας και, σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι απαραίτητο να προκαλέσουμε κατάγματα. Η μέθοδος είναι κατάλληλη και για ασθενείς με ευαίσθητα οστά που έχουν υποστεί τραύμα, οστά ώριμων ασθενών ή ασθενών που έχουν κάνει ρινοπλαστικήστο παρελθόν αφού μπορεί να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα με ακρίβεια και ασφάλεια. Ακόμη, η ασυμμετρία ρινικών οστών είναι δυνατόν να χειρουργηθεί με άψογο αποτέλεσμα, πράγμα που με τις κλασικές μεθόδους είναι αδύνατον. Τέλος, η αποθεραπεία είναι πολύ πιο άνετη, ανώδυνη, χωρίς πολλούς μώλωπες και οιδήματα σε σχέση με την κλασική ρινοπλαστική.