Τι είναι το laser αφαίρεσης τατουάζ;

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα επιλέγουν να προσθέσουν ένα τατουάζ στο σώμα τους, για αισθητικούς ή συναισθηματικούς λόγους. Συχνά όμως μετανιώνουν και επιθυμούν να απαλλαγούν από αυτό. Με τη βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογιών laser μπορούν πλέον να το αφαιρέσουν αποτελεσματικά, εύκολα και ανώδυνα.

Σε ποιον απευθύνεται;

Το laser αφαίρεσης τατουάζ απευθύνεται σε όλους τους ασθενείς, άντρες και γυναίκες, που θέλουν να σβήσουν ένα τατουάζ από την επιδερμίδα τους. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και να γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι ένα τατουάζ, ανάλογα με την ποιότητα του μελανιού που χρησιμοποιήθηκε και το πόσο βαθιά εισχώρησε, ίσως να είναι αδύνατον να αφαιρεθεί εντελώς, μπορεί όμως να ξεθωριάσει σημαντικά.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Για τη δημιουργία ενός τατουάζ απαιτείται η βαθιά εισχώρηση μελανιού στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας. Τα μόρια του συγκεκριμένου μελανιού είναι μεγάλα, δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό αλλά μένουν σταθερά και αμετακίνητα για αυτό και το τατουάζ είναι μόνιμο. Το laser έχει ως σκοπό τον κατακερματισμό αυτών των μορίων σε πολύ μικρότερα ώστε να αποβληθούν φυσικά από τον οργανισμό και με αυτή τη φιλοσοφία λειτουργούν λίγο πολύ όλα τα είδη laser αφαίρεσης τατουάζ. Η διάρκεια της διαδικασίας και ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται για την αφαίρεση εξαρτάται κάθε φορά από το μέγεθος, την τοποθεσία και το είδος του τατουάζ. Συνήθως απαιτούνται αρκετές συνεδρίες με περίπου ένα μήνα κενό μεταξύ τους. Το laser είναι σχετικά ανώδυνο και πολύ ασφαλές ενώ γίνεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Μετά τη συνεδρία αφαίρεσης τατουάζ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως στην εργασία και τις καθημερινές του συνήθειες. Η περιοχή στην οποία εφαρμόστηκε το laser μπορεί να παρουσιάσει παροδική ερυθρότητα και οίδημα που αντιμετωπίζονται με τοπικές κρέμες και επιθέματα πάγου. Τέλος, ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει την έκθεση της περιοχής στον ήλιο και να χρησιμοποιεί αντηλιακή προστασία όταν βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους.

Η γιατρός επισημαίνει:

Ευτυχώς, σήμερα υπάρχουν στην διάθεσή μας πληθώρα laser που αφαιρούν διαφορετικά χρώματα και σβήνουν τις χρωστικές των τατουάζ. Επισκεφθείτε μας για να ενημερωθείτε σχετικά.