Τι είναι η ανόρθωση γλουτών;

Με το πέρασμα του χρόνου, την έκθεση στον ήλιο και τις αυξομειώσεις βάρους η επιδερμίδα χάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα της στην περιοχή των γλουτών, όπως και σε όλο το σώμα άλλωστε. Η επέμβαση ανόρθωσης των γλουτών στοχεύει στη βελτίωση της εμφάνισης της περιοχής μέσω της αφαίρεσης της περίσσειας δέρματος και λίπους.

Σε ποιον απευθύνεται;

Ο ιδανικός υποψήφιος για την επέμβαση ανόρθωσης γλουτών είναι ο ασθενής με μεγάλη περίσσεια χαλαρού δέρματος στην περιοχή των γλουτών ενώ η εν λόγω επέμβαση, παρόλο που δεν αλλάζει την ποιότητα της επιδερμίδας βελτιώνει αισθητά την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Μπορεί να αφορά τόσο όσους έχασαν σημαντικό βάρος, αλλά το διατηρούν σταθερό για τουλάχιστον 6 μήνες, όσο και όσους διαπιστώνουν μεγάλη απώλεια ελαστικότητας της επιδερμίδας λόγω της φυσικής χρονολογικής γήρανσης. Οι ασθενείς πρέπει να είναι υγιείς και με κοντά στο ιδανικό τους βάρος πριν αποφασίσουν να προχωρήσουν με την επέμβαση. Τέλος, παρόλο που η διαδικασία της ανόρθωσης γλουτών περιλαμβάνει την αφαίρεση περίσσειας λίπους δεν είναι λιποαναρρόφηση και δεν αφορά μεγάλες ποσότητες λίπους. Στοχεύει κυρίως στη στην ανόρθωση.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Η επέμβαση της ανόρθωσης γλουτών γίνεται σε οργανωμένη κλινική με γενική ή τοπική αναισθησία, ανάλογα την περίπτωση. Οι τομές γίνονται χαμηλά στην πλάτη, στο άνω μέρος των γλουτών και διαφέρουν ανάλογα με την ποσότητα περίσσειας δέρματος και λίπους που πρέπει να αφαιρεθούν. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία η γιατρός ανορθώνει το δέρμα και το επανατοποθετεί σε να θέση. H συγκεκριμένη επέμβαση γίνεται συνήθως σε συνδυασμό με άλλες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα μια κοιλιοπλαστική.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Μετά την επέμβαση υπάρχει ήπιος πόνος και οίδημα που αντιμετωπίζονται με τις συμβουλές τις ιατρού. Ο ασθενής επιστρέφει στην εργασία μετά από 2 εβδομάδες ενώ η εντατική άσκηση πρέπει να αποφεύγεται για τουλάχιστον ένα μήνα. Σε γενικές γραμμές ο ασθενής πρέπει να προσέχει ώστε να μην ασκεί καθόλου πίεση ή τριβή στα σημεία που έχουν γίνει οι τομές για τις πρώτες 4-6 εβδομάδες. Μετά το διάστημα αυτό επιστρέφει σιγά σιγά στις κανονικές του καθημερινές δραστηριότητες ενώ υποχωρεί το οίδημα σταδιακά. Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι μόνιμα αρκεί να μην υπάρξουν σημαντικές αυξομειώσεις βάρους.

Η γιατρός επισημαίνει:

H ανόρθωση γλουτών είναι δυνατόν να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Όταν η απώλεια βάρους είναι μεγάλη μόνο η χειρουργική μέθοδος μπορεί να δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Συνήθως γίνεται και λιπογλυπτική όλης της περιοχής με ταυτόχρονη σύσφιξη με τη χρήση μικροεπεμβατικών ραδιοσυχντοτήτων και Bodytite, αλλά και με fractional RF microneedling ώστε να γίνει ταυτόχρονη ανάπλαση και σύσφιξη της επιδερμίδας και λείανση των ραγάδων στην περιοχή. Όταν η χαλάρωση στην περιοχή είναι μικρή τότε το πρόβλημα είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί μόνο με λιπογλυπτική, δηλαδή λιποαναρρόφηση στη μέση και στους μηρούς και ταυτόχρονη λιπομεταφορά στους γλουτούς. Σήμερα, η μέθοδος της διαδερμικής θερμικής σύντηξης του λίπους στις περιοχές πάνω από τους γλουτούς επιτυγχάνει εντυπωσιακή ανόρθωση τους με ανώδυνο τρόπο, υπό τοπική αναισθησία και, κυρίως, χωρίς ουλές.