Τι είναι η θεραπεία με βλαστοκύτταρα;

Η γήρανση είναι μια φυσική αλλά περίπλοκη διαδικασία. Καθώς τα κύτταρά μας γερνούν με το πέρασμα του χρόνου σταματούν να αναγγενώνται και έτσι η επιδερμίδα αρχίζει να φαίνεται κουρασμένη και να παρουσιάζει σημάδια όπως οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές. Η σύγχρονη ιατρική χρησιμοποιεί τοπικές θεραπείες με βλαστοκύτταρα ώστε να βελτιώσει την εμφάνισή μας. Τα βλαστοκύτταρα είναι υπεύθυνα για την φυσική διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος και εγχέονται στο δέρμα χάρη σε ενέσιμες θεραπείες.

Σε ποιον απευθύνεται;

Οι θεραπείες με βλαστοκύτταρα είναι η ιδανική επιλογή για άντρες και γυναίκες που θέλουν να βελτιώσουν και να ανανεώσουν την εμφάνισή τους. Υπάρχουν επίσης αρκετοί ασθενείς που αποφεύγουν τις θεραπείες αισθητικής γιατί φοβούνται τις τεχνητές ουσίες που χρησιμοποιούν καθώς και τις τυχόν επιπλοκές. Αυτοί οι ασθενείς μπορεί να προτιμήσουν μια θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Τέλος, η θεραπεία με βλαστοκύτταρα έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα στην ενδυνάμωση των μαλλιών άρα αποτελεί επιλογή για άντρες και γυναίκες που παρατηρούν τριχόπτωση.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Συνήθως τα βλαστοκύτταρα εμπλουτίζονται με άλλα, ευεργετικά για την υγεία και την ανανέωση του δέρματος, συστατικά. Τα βλαστοκύτταρα εντοπίζονται κυρίως στο λίπος σε περιοχές του σώματος όπως η κοιλιά και οι γοφοί. Αρχικά συλλέγονται από τις συγκεκριμένες περιοχές με λιποαναρρόφηση, στη συνέχεια τα βλαστοκύτταρα απομονώνονται και υφίστανται επεξεργασία προτού χρησιμοποιηθούν στην ενέσιμη θεραπεία για την επιδερμίδα. Η λιποαναρρόφηση γίνεται με τοπική αναισθησία και η θεραπεία με βλαστοκύτταρα, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνη, πραγματοποιείται με χρήση αναισθητικής κρέμας ώστε ο ασθενής να μην νιώσει πόνο. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα και συνεχίζουν να να βελτιώνονται για τις επόμενες εβδομάδες ενώ οι θεραπείες μπορούν να επαναληφθούν για ακόμη καλύτερα αντιγηραντικά αποτελέσματα.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα δεν απαιτεί αποθεραπεία. Οι ασθενείς μπορεί να παρατηρήσουν ελαφρείς μώλωπες και ερυθρότητα αλλά τα συμπτώματα υποχωρούν στις επόμενες ώρες ενώ καλύπτονται εύκολα με make up. Η επιστροφή στην καθημερινή ρουτίνα είναι άμεση και τα αποτελέσματα που φαίνονται από την αρχή βελτιώνονται αισθητά τις επόμενες 3-4 εβδομάδες. Οι θεραπείες μπορούν να επαναληφθούν όποτε χρειάζεται για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα και να ανανεώσουν το πρόσωπο.