Τι είναι η ανόρθωση Έσω Μηρών;

Η εσωτερική επιφάνεια των μηρών χαλαρώνει πολύ εύκολα, είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω απώλειας βάρους. Το φαινόμενο αυτό ενοχλεί πολλές γυναίκες αλλά και άντρες, είναι αντιαισθητικό και δεν αντιμετωπίζεται εύκολα με την άσκηση ή τη διατροφή. Η χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης έσω μηρών λειαίνει την επιδερμίδα και αφαιρεί την περίσσεια χαλαρού δέρματος αλλάζοντας εντελώς την εικόνα ολόκληρης της περιοχής.

Σε ποιον απευθύνεται;

Η εν λόγω επέμβαση απευθύνεται σε υγιείς ενήλικες, άνδρες και γυναίκες, με σταθερό σωματικό βάρος, χωρίς βεβαρημένο ιστορικό σοβαρών παθήσεων οι οποίοι θέλουν να απαλλαγούν από το χαλαρωμένο δέρμα στο εσωτερικό των μηρών τους και να ανανεώσουν την εικόνα τους. Η χαλάρωση έσω μηρών αφορά συνήθως ασθενείς μετά από μεγάλη απώλεια βάρους.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Η επέμβαση απαιτεί γενική αναισθησία, αν και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει με ενδοφλέβια καταστολή ή μέθη. Η διάρκειά της δεν ξεπερνά τις 3 ώρες και δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην κλινική. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές και η γιατρός θα επιλέξει την κατάλληλη, ανάλογα πάντα με το μέγεθος του προβλήματος και τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Σε κάθε περίπτωση όταν υπάρχει σημαντική περίσσεια δέρματος αλλά και λίπους που θα αφαιρεθούν τότε οι τομές είναι πιο μεγάλες και πιο περίπλοκες. Όπως συμβαίνει και με άλλες επεμβάσεις έτσι και η ανόρθωση έσω μηρών μπορεί να συνδυαστεί με κάποια άλλη αισθητική επέμβαση, όπως ανόρθωση γλουτών ή λιποαναρρόφηση. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια, αρκεί να μην υπάρχουν σημαντικές αλλαγές βάρους.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Συνήθως μετά την επέμβαση παρατηρείται πόνος, οίδημα, μελανιές και αίσθημα δυσφορίας. Η περιοχή καλύπτεται με γάζες και εφαρμόζεται ένας επίδεσμος πίεσης γύρω από τους μηρούς ο οποίος και βοηθά στον περιορισμό του οιδήματος. Όλα τα συμπτώματα υποχωρούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η επιστροφή στην εργασία γίνεται 1 έως δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση ενώ σε 3 εβδομάδες μπορεί κανείς να αναλάβει τις συνήθεις καθημερινές του δραστηριότητες. Τις πρώτες μέρες είναι σημαντικό όλες οι κινήσεις να γίνονται πολύ προσεκτικά για να υποχωρήσουν οι μώλωπες και να επουλωθούν οι τομές. Εφόσον το σώμα αναρρώσει πλήρως, μετά από περίπου 6 εβδομάδες θα φανούν και τα αποτελέσματα του χειρουργείου: οι μηροί θα είναι καλοσχηματισμένοι και η επιδερμίδα λεία και σφριγηλή.

Η γιατρός επισημαίνει:

Μετά από αναλυτική διάγνωση καταλήγουμε σε εξατομικευμένη χειρουργική προσέγγιση ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και τις επιθυμίες του ασθενούς. Συχνά επιλέγουμε μια λύση συνδυαστική με άλλες τεχνικές, όπως το Bodytite, αλλά με μικρότερες τομές. Πολλές φορές όμως, ειδικά σε μεγάλες απώλειες βάρους, η χαλάρωση είναι τέτοια που δεν μας επιτρέπει να μειώσουμε την έκταση των τομών, οι οποίες ενδέχεται να είναι κρυμμένες στο εσώρουχο, να εκτείνονται στην περιοχή των έσω μηρών, από λίγα εκατοστά έως και μέχρι το γόνατο. Ακόμα όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις μεγάλων τομών φροντίζω να τις κρύβω με όμορφο τρόπο στην περιοχή των έσω μηρών αλλά και να τις λειαίνω με το fractional laser ψυχρής εφαρμογής στις επισκέψεις που ακολουθούν το χειρουργείο.