Τι είναι το Neck Lift;

Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα στην περιοχή του λαιμού χάνει την ελαστικότητα, οι μυς χαλαρώνουν ενώ συσσωρεύεται λίπος. Η πιο δραστική και αποτελεσματική λύση για αυτή την περίπτωση είναι ένα Neck Lift ή αλλιώς lift λαιμού. Είναι η επέμβαση που συσφίγγει τους μύες, αφαιρεί το περιττό λίπος καθώς και την περίσσεια δέρματος. Στόχος της διαδικασίας αυτής είναι η ορατή βελτίωση τόσο στο λαιμό όσο και στο σαγόνι ώστε όλη η εμφάνιση να είναι πολύ πιο νεανική. Ένα Neck Lift μπορεί να γίνει μόνο του ή να αποτελεί μέρος ενός συνολικού lift προσώπου.

Σε ποιον απευθύνεται;

Το Neck Lift απευθύνεται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες που τους απασχολεί ιδιαίτερα η εμφάνιση του λαιμού τους και δεν παρουσιάζουν έντονα σημάδια γήρανσης στο υπόλοιπο πρόσωπο. Σε διαφορετική περίπτωση το Neck Lift μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με ένα πλήρες lift προσώπου. Η επιλογή πρέπει να γίνεται πάντα με τη συμβουλή της γιατρού που λαμβάνει υπόψη της τη συνολική εικόνα του ασθενή. Συχνά ένας συνδυασμός lift προσώπου και λαιμού έχει πιο ομοιόμορφο και φυσικό αποτέλεσμα.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Η διαδικασία του Neck Lift γίνεται συνήθως με ολική αναισθησία και περιλαμβάνει αρκετές τομές, τόσο πίσω από τα αυτιά όσο και κάτω από το πιγούνι. Από τις τομές αυτές ανορθώνονται οι μυς του λαιμού, αλλά και το δέρμα, και επανατοποθετούνται ώστε να έχουμε ένα πιο σφριγηλό και νεανικό λαιμό. Συνδυαστικά μπορεί να γίνει και λιποαναρρόφηση, ώστε να αφαιρεθεί η περίσσεια λίπους από το σαγόνι και το λαιμό.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Το οίδημα και οι μελανιές που εμφανίζονται μετά την επέμβαση υποχωρούν 1-2 εβδομάδες αργότερα κάνοντας πιο ορατά τα αποτελέσματα του Neck Lift τα οποία όμως θα φανούν στο πλήρες τους μέγεθος αρκετές εβδομάδες μετά την επέμβαση. Τα ράμματα αφαιρούνται 7-10 μέρες μετά την επέμβαση οπότε και μπορεί να γίνει η επιστροφή στις καθημερινές συνήθειες, πάντα με προσοχή, ειδικά στις δραστηριότητες που αφορούν το λαιμό. Η έντονη σωματική άσκηση πρέπει να αποφεύγεται για τουλάχιστον 3 εβδομάδες ενώ καλό είναι τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση ο ασθενής να κοιμάται με ελαφρά ανυψωμένο το κεφάλι για να μειώνεται το οίδημα.

Η γιατρός επισημαίνει:

Σπανίως υπάρχει η ανάγκη για ένα μεμονωμένο lift λαιμού, παρόλα αυτά σε περιπτώσεις νέων ανθρώπων με μεγάλη απώλεια βάρους είναι από τις ελάχιστες λύσεις για την αντιμετώπιση της δερματικής χαλάρωσης της περιοχής και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Πιο συχνά ένα τέτοιο lift αποτελεί μέρος του Vertical French Lift και, επομένως, πραγματοποιείται με τομές που κρύβονται στο τριχωτό της κεφαλής, πίσω από τα αυτιά. Μου αρέσει να βελτιώνω, στον ίδιο χρόνο, και την ποιότητα του δέρματος με ειδικό για τον σκοπό αυτό fractional laser (I pixel) και nanofat-microfat λιπομεταφορά.