Τι είναι η Ανόρθωση Μαστών;

Το πέρασμα του χρόνου, οι αυξομειώσεις βάρους αλλά και ο φυσικό νόμος της βαρύτητας είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που προκαλούν πτώση του στήθους. Σε αυτές μπορούν να προστεθούν και οι αλλαγές που προκαλεί η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός στο σώμα αλλά και κληρονομικοί παράγοντες. Η ανόρθωση μαστών ή στήθους είναι η χειρουργική επέμβαση που εξασφαλίζει σφριγηλό, στητό στήθος απαλλαγμένο από χαλάρωση.

Σε ποιον απευθύνεται;

Ιδανικές υποψήφιες για την επέμβαση της ανόρθωσης μαστών είναι οι γυναίκες σε κάθε ηλικία, των οποίων όμως το στήθος έχει αναπτυχθεί πλήρως. Η ασθενής πρέπει να είναι υγιής χωρίς βεβαρημένο ιστορικό σοβαρών παθήσεων, ιδανικά με σταθερό βάρος και να μην είναι καπνίστρια. Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με αυξητική ή μειωτική στήθους ενώ δεν επηρεάζει τον μελλοντικό θηλασμό.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Η ανόρθωση μαστών είναι ένα χειρουργείο που πραγματοποιείται με γενική αναισθησία στις περισσότερες περιπτώσεις. Η διάρκειά της είναι περίπου 3 ώρες και ο ασθενής μπορεί να βγει από την κλινική την ίδια μέρα. Η γιατρός, μετά από μελέτη της κάθε περίπτωσης και συζήτηση με τον ασθενή, θα επιλέξει την τεχνική ανόρθωσης που θα χρησιμοποιήσει καθώς και το αν θα γίνει παράλληλα και αυξητική μαστών με ενθέματα που θα βοηθήσουν σε ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης η γιατρός ανασηκώνει τον ιστό του στήθους, τον τοποθετεί και τον σταθεροποιεί στην κατάλληλη θέση στον θώρακα και, κατόπιν, αφαιρεί την περίσσεια δέρματος ενώ επανατοποθετεί και τη θηλή στο σωστό σημείο. Τα σημάδια από τις ουλές είναι αρχικά έντονα και ερυθρά αλλά ξεθωριάζουν σταδιακά, αν και δεν εξαφανίζονται εντελώς. Επίσης, μια μελλοντική σημαντική μείωση βάρους ή μια μελλοντική εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει και πάλι πτώση του στήθους οπότε και θα πρέπει η επέμβαση να επαναληφθεί. Αν όμως δεν υπάρξουν οι παραπάνω καταστάσεις και γίνει μια καλή συντήρηση με τακτική άσκηση ώστε να ενισχύονται οι μύες που συγκρατούν το στήθος τότε το αποτέλεσμα διαρκεί εφ’ όρου ζωής.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Η εν λόγω επέμβαση απαιτεί αρκετές εβδομάδες αποθεραπείας ενώ προκαλεί μικρού βαθμού πόνο, κάποιους μώλωπες, πρήξιμο και προσωρινή απώλεια αίσθησης στην περιοχή των θηλών. Τα συμπτώματα αυτά υποχωρούν σταδιακά και αρχίζει να φαίνεται το βελτιωμένο σχήμα των μαστών. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από δύο εβδομάδες οπότε μπορεί να γίνει και επιστροφή στην εργασία.

Η γιατρός επισημαίνει:

Η χαλάρωση των μαστών μετά από εγκυμοσύνες, απώλεια βάρους ή, απλά, με την πάροδο του χρόνου είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα των γυναικών που επηρεάζει την διάθεσή τους, την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους και την αυτοπεποίθησή τους. Είναι σαν ένα σημάδι του χρόνου στο σώμα μιας γυναίκας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιβαρύνεται με αυτό. Η επέμβαση γίνεται με απόλυτη ασφάλεια, δεν υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία της ασθενούς, κυρίως ρόλο σε αυτό παίζει η εμπειρία του χειρουργού, οι εξελιγμένες μέθοδοι και ένα ασφαλές νοσοκομειακό περιβάλλον. Η ομάδα μου είναι έτοιμη να σας προσφέρει ασφάλεια, όμορφο αποτέλεσμα που διαρκεί και μετεγχειρητική φροντίδα τέτοια ώστε να αναρωτιέστε γιατί δεν πήρατε την απόφαση για την επέμβαση νωρίτερα. Η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής πρέπει να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της ασθενούς, έπειτα από τη συμβουλή της ιατρού. Το είδος της τομής, περιθηλαία, περιθηλαία με κάθετη τομή ή τομή με τη μορφή άγκυρας πρέπει να στοχεύει στη μέγιστη ανόρθωση, ώστε το αποτέλεσμα να έχει διάρκεια. Στη συνέχεια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα laser για λείανση και, ίσως, πλήρη εξάλειψη των τομών. Στις τεχνικές ανόρθωσης των μαστών έχει ειδικευθεί στην κλινική ΓΟΝΚ Άγιοι Ανάργυροι, Τμήμα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής, υπό τον διευθυντή κ. Κούππα, στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ρώμης, υπό τον διευθυντή κ. Skouteri, στο ογκολογικό νοσοκομείο της Γένοβας, ενώ ανανεώνω τις τεχνικές μου στο ετήσιο συνέδριο στη λίμνη Garda της Ιταλίας Botti’s Best Breast υπό τoν dr Botti και την ομάδα του.

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ
ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΑΣΤΩΝ
ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ ΜΕ ΛΙΠΟΜΕΤΑΦΟΡΑ
ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ
ΕΙΣΟΛΚΗ ΘΗΛΩΝ
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

FOLLOW US