Τι είναι η Γράμμωση Κοιλιακών;

Η γράμμωση στη περιοχή της κοιλιάς είναι πλέον γεγονός με τη χρήση της νέας τεχνολογίας RFAL ( Radiofrequency Assisted Liposuction). Πραγματοποιείται μόνη της, όταν δεν υπάρχει περίσσεια λίπους στην κοιλιακή χώρα, αλλά, συνήθως, γίνεται σε συνδυασμό με άλλες επέμβασεις όπως λιποαναρρόφηση, λιπομεταφορά ή κοιλιοπλαστική και απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες. Η επέμβαση αφαιρεί την περίσσεια λιπους και διαμορφώνει σε όποιον βαθμό είναι επιθυμητό την γράμμωση των κοιλιακών μυών χαρίζοντας ένα εντυπωσιακό αλλά και φυσικό αποτέλεσμα που δύσκολα μπορεί ο ασθενής να επιτύχει μόνο με την άσκηση και την διατροφή.

Σε ποιον απευθύνεται;

Σε άνδρες που γυμνάζονται αλλά δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν το περίφημο “six pack” των κοιλιακών μυών. Αλλά και σε γυναίκες με την ίδια επιθυμία αλλά και στα πλαίσια του mommy make over έπειτα από γέννες. Με ιδιαίτερα χρακτηριστικά ελαστικότητας η περιοχή της κοιλιάς ίσως να μην είναι δυνατόν να επιστρέψει στην πρώτερη κατάστασή της μόνο με γυμναστική, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει έλλειψη αυτοπεποίθησης, κυρίως σε γυναίκες που θέλουν να δουν και πάλι τους κοιλιακούς τους σφικτούς και γραμμώμενους.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Η επέμβαση της γράμμωσης κοιλιακών γίνεται σε οργανωμένη κλινική με γενική αναισθησία και διαρκεί 1 ώρα όταν πραγματοποιείται μόνη της ενώ η διάρκειά της μπορεί να είναι μεγαλύτερη αν συνδυαστεί με άλλες επεμβασεις. Ο ασθενής επιστρέφει την ίδια μέρα σπίτι του. Η γιατρός πραγματοποιεί μικροσκοπικές οπές σε στρατηγικά σημεία που κρύβονται σε πτυχές του δέρματος, την γραμμή του μπικίνι και τον αφαλό. Δια μέσω αυτών εισέρχεται μικρού μεγέθους κάνουλα η οποία διοχετεύει ελεγχόμενης έντασης ραδιοσυχνότητα. Η ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων δρα ως ισχυρός παράγονοντας σύσφιξης υποδορίως και δημιουργεί γραμμικά εντυπώματα κατά μήκος των υποκείμενων φυσιολογικών πτυχώσεων των κοιλιακών μυών. Στα σημεία αυτά η ίνωση που αναπτύσσεται καθιστά το αποτέλεσμα μόνιμο και εντυπωσιακό. Συνήθως αφαιρείται ποσότητα λιπού, μικρή ή και μεγαλύτερη, από την κοιλιά και τα πλαϊνά της μέρη, τα λεγόμενα “love handles”. Αν είναι απαραίτητο η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με κοιλιοπλαστική ώστε να αφαιρεθεί μεγαλύτερη περίσσεια δέρματος αλλά και να γίνει διάταξη των ορθών κοιλιακών μυών έπειτα από γέννες ή μεγάλη απώλεια κιλών.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Μετά την επέμβαση ο ασθενής επιστρέφει άμεσα σπίτι του, νιώθει ήπιο πόνο που αντιμετωπίζεται με παυσίπονα ενώ πρέπει, για περίπου 2 εβδομάδες, να φορά ένα ειδικό επίδεσμο που μειώνει το οίδημα και τους μώλωπες και συγκρατεί το δέρμα στη νέα του θέση. Η επιστροφή στην εργασία και στις απλές καθημερινές συνήθειες γίνεται 3-5 μέρες μετά την εγχείρηση ενώ η έντονη άσκηση πρέπει να αποφεύγεται για τις πρώτες 4 εβδομάδες. Το οίδημα υποχωρεί έναν μήνα μετά την επέμβαση οπότε και το αποτέλεσμα είναι ορατό αλλά εξελίσσεται και γίνεται πλήρως εμφανές τρεις μήνες αργότερα ενώ η βελτίωση συνεχίζεται και παρατηρείται ακόμη και έναν χρόνο αργότερα. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και διατηρούνται ακόμη καλύτερα εφόσον ο ασθενής ακολουθεί υγιεινή διατροφή και ασκείται τακτικά. Μια μεγάλη αύξηση βάρους ή μια εγκυμοσύνη είναι φυσικό να επηρεάσουν αυτά τα αποτελέσματα.

Η γιατρός επισημαίνει:

Είμαι πολύ χαρούμενη που στην φαρέτρα μου έχω νέες τεχνολογίες με την βοήθεια των οποίων μπορώ να ικανοποιήσω ακόμα και πολύ γυμνασμένους ανθρώπους που επιθυμούν ένα εμφανές αποτέλεσμα γράμμωσης στην κοιλιά. Παρόλα αυτά, η ανάγκη για γράμμωση μπορεί να περιορίζεται στην minimal γυναικεία γράμμωση, τη μείωση των πόντων της μέσης και τη νεανική όψη της περιοχής συνολικά, οπότε και μου αρέσει να εφαρμόζω Bodytite για σύσφιξη και γράμμωση, λιποαναρρόφηση για μείωση των ποντων αλλά και Morpheus Fractional RF για επιφανειακή λείανση και ανάπλαση του δέρματος με μόνιμα αποτελέσματα.