Τι είναι το Buccal Fat Removal;

Πρόκειται για μια πολύ σύγχρονη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής που έχει ως σκοπό να σμιλεύσει τα ζυγωματικά αφαιρώντας λίπος, εσωτερικά, από τα μάγουλα κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει πιο λεπτό και τονίζοντας τις γωνίες του. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι πολύ δημοφιλής ανάμεσα στις celebrities και τα διεθνή top models και κερδίζει συνεχώς έδαφος σε όσες γυναίκες θέλουν να απαλλαγούν από ένα πολύ στρογγυλό και παιδικό πρόσωπο.

Σε ποιον απευθύνεται;

Όπως είναι κατανοητό η συγκεκριμένη επέμβαση δεν πραγματοποιείται σε άτομα που έχουν ήδη πολύ λεπτό, μακρόστενο πρόσωπο. Ο ιδανικός υποψήφιος πρέπει να είναι υγιής, σε καλή φυσική κατάσταση και με σταθερό βάρος, να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες και να τον απασχολούν ιδιαίτερα το στρογγυλό σχήμα του προσώπου του και τα γεμάτα ζυγωματικά του.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

H διαδικασία του Buccal Fat Removal είναι ασφαλής και σύντομη αφού δεν ξεπερνά συνήθως τη 1 ώρα. Γίνεται με τοπική αναισθησία ενώ οι τομές, και κατ’ επέκταση τα ράμματα, γίνονται στο εσωτερικό του στόματος, στις παρειές, ώστε το λίπος να αφαιρεθεί εύκολα και με ασφάλεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μόνο ράμμα σε κάθε πλευρά αρκεί, Δεν υπάρχουν ορατές ουλές ή σημάδια και τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Αρχικά υπάρχει οίδημα και ελαφριές μελανιές τα οποία υποχωρούν σταδιακά ενώ σπανίως χρειάζονται παυσίπονα και επιθέματα πάγου. Εφόσον οι τομές είναι στο εσωτερικό του στόματος μπορεί η γιατρός να συστήσει διατροφή αποκλειστικά με υγρά για κάποιες ώρες μετά την επέμβαση. Τα ράμματα απορροφούνται σε 10 περίπου ημέρες και η επιστροφή στις καθημερινές συνήθειες μπορεί να γίνει μια εβδομάδα μετά την επέμβαση. Η διαφορά στα ζυγωματικά είναι ορατή αμέσως μετά την επέμβαση όμως όσο περνάει ο καιρός η εικόνα βελτιώνεται, το πρόσωπο δείχνει πιο λεπτό και σχηματίζονται πιο έντονες γωνίες.

Η γιατρός επισημαίνει:

Πρόκειται για μια μέθοδο που χαρίζει φυσικό contouring στο πρόσωπο και τονίζει τις γωνίες τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Είναι ανώδυνη (γίνεται απλά με τοπική αναισθησία) γρήγορη και με μόνιμο αποτέλεσμα. Και σε αυτήν την περίπτωση η σωστή επιλογή ασθενών και τεχνικών μας οδηγεί σε άριστα αποτελέσματα. Στο ιατρείο μας διαθέτουμε επιπλέον το Facetite της Inmode με τη βοήθεια του οποίου μπορούμε να πετύχουμε μοναδικό contouring σε όλο το πρόσωπο, σε συνδυασμό ή όχι με Buccal Fat Removal.