Τι είναι η Νανομεταφορά Λίπους;

Το πέρασμα του χρόνου αφήνει τα σημάδια του στο πρόσωπο: η επιδερμίδα γίνεται πιο λεπτή, εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες αλλά και χαλάρωση. Η Νανομεταφορά λίπους είναι μία πολύ εξελιγμένη τεχνική κατά την οποία μικρή ποσότητα λίπους αφαιρείται από περιοχές του σώματος ενός ατόμου όπου υπάρχει περίσσεια -συνήθως από την κοιλιά- και τοποθετείται σε σημεία του προσώπου όπου υπάρχει έντονη απώλεια όγκου και βαθιές ρυτίδες με σκοπό να βελτιώσει την όψη του. Η λέξη Νανο ή Μικρο μεταφορά αναφέρεται στα μικροσκοπικά, γαλακτωματοποιημένα μόρια του λίπους που χρησιμοποιούνται στη συγκεκριμένη μέθοδο.

Σε ποιον απευθύνεται;

H Νανομεταφορά Λίπους είναι ιδανική για όσους εντοπίζουν ορατά σημάδια γήρανσης όπως οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές αλλά και οι μαύροι κύκλοι και τα βαθουλώματα γύρω από τα μάτια ακομα και το μελασμα . Είναι ένας πρακτικός τρόπος διόρθωσης πολλαπλών σημαδιών γήρανσης με μία μέθοδο και όχι με συνδυασμό πολλών ενέσιμων τεχνικών.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Το λίπος που χρησιμοποιείται στην θεραπεία είναι από τον ίδιο τον οργανισμό και για αυτό δεν υπάρχουν επιπλοκές. Η λιποαναρρόφηση γίνεται με τοπική αναισθησία, συνήθως στην κοιλιά γιατί το λίπος που λαμβάνεται από την περιοχή είναι πλούσιο σε βλατοκύτταρα και έχει ποιότητα κατάλληλη για το πρόσωπο. Επιπλέον το λίπος που λαμβάνεται μπορεί να εμπλουτιστεί με πλάσμα ή βλατοκύτταρα για βέλτιστα αποτελέσματα με μεγάλη διάρκεια. Η διαδικασία είναι σύντομη αφού διαρκεί περίπου 1 ώρα, πραγματοποιείται εύκολα, με μικρές σύριγγες και κάνουλες, χωρίς τομές ή ράμματα ενώ τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Καθώς η Νανομεταφορά Λίπους είναι μια μη επεμβατική διαδικασία η επιστροφή στις καθημερινές συνήθεις είναι άμεση. Επειδή δε δεν υπάρχουν τομές ή ράμματα η μέθοδος μπορεί να χαρακτηριστεί ανώδυνη. Μπορεί να υπάρξει για λίγες μέρες μια μικρή ενόχληση στο σημείο από όπου αφαιρέθηκε το λίπος ενώ στα σημεία του προσώπου όπου τοποθετήθηκε μπορεί να εμφανιστούν ελαφριές μελανιές , το μέγεθος των οποίων εξαρτάται από την επιδερμίδα του κάθε ασθενή. Τα σημάδια αυτά καλύπτονται εύκολα με ένα make up και εξαφανίζονται σταδιακά σε περίπου μία εβδομάδα. Τα αποτελέσματα της θεραπείας γίνονται πλήρως ορατά σε 2 έως 3 μήνες. Η επιδερμίδα είναι λαμπερή και ανανεωμένη, το πρόσωπο ανακτά τη σφριγηλότητα και τον χαμένο όγκο του, οι μαύροι κύκλοι σβήνονται και οι ρυτίδες μειώνονται αισθητά.

Η γιατρός επισημαίνει:

Η Νανομεταφορά είναι η πλέον εξελιγμένη μέθοδος στον τομέα των ενέσιμων, μη επεμβατικών μεσοθεραπειών. Πρόκειται για τεχνική απολύτως φυσική, με μόνιμα αποτελέσματα και σύντομη αποθεραπεία, ίδια με αυτήν μιας απλής μεσοθεραπείας. Η ανάπλαση της περιοχής όπου πραγματοποιείται η νανομεταφορά είναι ορατή από την πρώτη κιόλας μέρα και δίνει τη δυνατότητα μιας συνολικής αναδόμησης της επιδερμίδας, σε όλα τα επίπεδα: ποιότητα, σφριγηλότητα, ελαστικότητα, ομοιομορφία και ενυδάτωση.