Τι είναι το Brow Lift;

H πτώση των φρυδιών και του μετώπου, η οποία οφείλεται στη γήρανση, στη βαρύτητα αλλά και στις εξωτερικές επιθέσεις όπως η ηλιακή ακτινοβολία, βαραίνει τα άνω βλέφαρα και κάνει το βλέμμα να φαίνεται κουρασμένο. Η λύση δεν είναι η βλεφαροπλαστική, όπως κάποιοι ασθενείς πιστεύουν λανθασμένα, αλλά το Brow Lift, μια επέμβαση που ανορθώνει τα φρύδια και τα τοποθετεί σε πιο νεανική θέση, μειώνει τις ρυτίδες που εμφανίζονται στο μέτωπο αλλά και στο μεσόφρυο, χαρίζοντας μια ανανεωμένη όψη σε όλο το πρόσωπο.

Σε ποιον απευθύνεται;

Το brow lift αφορά όσους, ανεξαρτήτων ηλικίας εντοπίζουν σημάδια γήρανσης στο άνω μέρος του προσώπου τους. Ένα χαλαρό μέτωπο και πτωτικά φρύδια κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο άγριο, θυμωμένο και κουρασμένο. Διορθώνοντας αυτό το φαινόμενο η εμφάνιση ανανεώνεται, το βλέμμα δείχνει πιο ζωντανό και λαμπερό και ο ασθενής αποκτά αυτοπεποίθηση. Ένα Βrow Lift μπορεί να συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική αν η γιατρός το κρίνει απαραίτητο.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να πραγματοποιηθεί ένα Βrow Λift. Ο ένας με ανοιχτή τομή κατά μήκος της κορυφής του κεφαλιού μέσα στη γραμμή των μαλλιών και ο άλλος είναι με ενδοσκόπιο – ένα λεπτό σωληνάκι με μικροσκοπική κάμερα στην άκρη του -το οποίο τοποθετείται μέσω μικρών τομών που γίνονται επίσης μέσα στην γραμμή των μαλλιών. Η περιοχή των φρυδιών ανορθώνεται τόσο ώστε να υπάρχει φυσικό αποτέλεσμα το οποίο είναι άμεσα ορατό μετά την επέμβαση. Για το κλείσιμο των τομών χρησιμοποιούνται ράμματα, αφαιρούμενα ή απορροφήσιμα, ειδικά κλίπ και συγκολλητικά δέρματος, ανάλογα με την περίσταση.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

H επιστροφή στην εργασία και στις υπόλοιπες καθημερινές συνήθειες γίνεται μετά από 10-14 ημέρες, διάστημα κατά το οποίο κλείνουν και οι τομές. Παρόλα αυτά χρειάζονται λίγοι μήνες για πλήρη ανάρρωση. Τυχόν μελανιές καλύπτονται εύκολα με το μακιγιάζ
Στην αρχή μπορεί να υπάρχει ελαφρύ οίδημα αλλά εξαφανίζεται γρήγορα. Το αποτέλεσμα θα συνεχίσει να βελτιώνεται για λίγους μήνες οπότε θα υπάρξει και η τελική εικόνα του Brow Lift.

Η γιατρός επισημαίνει:

Κάθε πρόβλημα έχει την αντίστοιχη λύση του, έτσι, λοιπόν, πιστεύω πολύ στην κατάλληλη επιλογή τεχνικής ανάλογα με την βαρύτητα του προβλήματος. Πολλές φορές οι ασθενείς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη χαλάρωση του μετώπου με ενέσιμες λύσεις και σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις βλέπουμε το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η επιλογή μιας επέμβασης για την χαλάρωση του μετώπου συχνά έχει πιο φυσικό αποτέλεσμα σε σχέση με άλλες θεραπείες και ας μην ξεχνάμε και το πιο σημαντικό από όλα, πως οι τομές κρύβονται μέσα στα μαλλιά και η ανόρθωση διαρκεί για πολλά χρόνια.
Στη μέθοδο αυτή έχω εκπαιδευθεί στο Παρίσι από ομάδα Γάλλων Πλαστικών Χειρουργών στην Clinique De Champs Elysées με έμφαση στη γρήγορη επάνοδο στην καθημερινότητα και το φυσικό αποτέλεσμα.