Τι είναι η βραχιονοπλαστική;

H περιοχή των χεριών, από τη μασχάλη μέχρι τον αγκώνα, παρουσιάζει συχνά χαλάρωση που δεν είναι απλά αντιαισθητική αλλά και δυσλειτουργική αφού εμποδίζει σε μεγάλο βαθμό την κίνηση αλλά και το ντύσιμο. Είτε αυτή η χαλάρωση οφείλεται στη γήρανση είτε στην μεγάλη απώλεια βάρους μπορεί να διορθωθεί με την βραχιονοπλαστική, την χειρουργική επέμβαση που αφαιρεί την περίσσεια δέρματος αλλά και λίπους στην περιοχή των χεριών και βελτιώνει αισθητά την εμφάνιση του άνω τμήματος των χεριών.

Σε ποιον απευθύνεται;

Η βραχιονοπλαστική είναι ιδανική όχι μόνο για όσους έχουν χάσει βάρος αλλά και για όσους βλέπουν το δέρμα τους να χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του με το πέρασμα του χρόνου και θέλουν να δουν τα χέρια τους ξανά νεανικά και σφιχτά. Ο ιδανικός υποψήφιος πρέπει να είναι υγιής, να είναι σε θέση να διατηρήσει το βάρος του σταθερό στο μέλλον και να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες. Το βέβαιο είναι ότι η βραχιονοπλαστική χαρίζει στον ασθενή πιο λεπτά και σμιλεμένα χέρια γεγονός που βελτιώνει την αυτοπεποίθησή του και την ποιότητα ζωής του.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Η βραχινοοπλαστική είναι μια ασφαλής επέμβαση που απαιτεί γενική αναισθησία, πραγματοποιείται σε οργανωμένη κλινική και διαρκεί 2 με 3 ώρες. Το μέγεθος και το σημείο των τομών διαφέρει ανάλογα με την ποσότητα περίσσειας δέρματος που θα αφαιρεθεί. Έτσι, αν πρόκειται για μικρής έκτασης επέμβαση τότε η τομή είναι μικρή, γίνεται στην περιοχή της μασχάλης και μπορεί να εκτείνεται στο εσωτερικό του χεριού. Αν η επέμβαση αφορά μεγαλύτερη περιοχή τότε και η τομή θα είναι πιο μεγάλη. Και σε αυτή την περίπτωση όμως θα γίνει στο εσωτερικό ή το πίσω μέρος των χεριών ώστε να μην είναι άμεσα ορατή. Η περίσσεια λίπους αφαιρείται με χειρουργική μέθοδο ή με τη βοήθεια λιποαναρρόφησης και στη συνέχεια το δέρμα επανατοποθετείται και σταθεροποιείται στη νέα του θέση. Η γιατρός λαμβάνει υπόψη της πάντα τις διαφορετικές ανάγκες κάθε ασθενή, το μέγεθος του προβλήματος και τη μορφολογία των χεριών και προσαρμόζει την επέμβαση ανάλογα με την περίπτωση.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Μετά την βραχιονοπλαστική υπάρχουν μώλωπες και οίδημα που υποχωρούν σταδιακά μέσα στις πρώτες 10-20 μέρες. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του 1-2 εβδομάδες μετά την επέμβαση ενώ δε θα πρέπει να ασκείται πίεση ή τριβή στις τομές ώστε να επουλωθούν πιο γρήγορα και να υποχωρήσει το οίδημα.

Ποια είναι τα αποτελέσματα;

Τα χέρια μετά την επέμβαση δείχνουν άμεσα πιο σφριγηλά και καλοσχηματισμένα ενώ όσο υποχωρούν το οίδημα και οι μώλωπες τα αποτελέσματα είναι πιο εντυπωσιακά. Τα αποτελέσματα αυτά διαρκούν για πολλά χρόνια αρκεί ο ασθενής να διατηρεί σταθερό βάρος και καλή φυσική κατάσταση.

Η γιατρός επισημαίνει:

Στο ιατρείο μου προσέρχονται πολύ συχνά γυναίκες με χαλάρωση στο δέρμα του βραχίονα, λόγω ηλικίας, αλλά και ασθενείς και των δύο φύλων, με το ίδιο πρόβλημα λόγω μεγάλης απώλειας βάρους. Στην περίπτωση αυτή γίνεται εξατομικευμένη μελέτη και ανάλογα με τον βαθμό της χαλάρωσης επιλέγουμε εφαρμογή ενέσιμων υλικών για σύσφιξη, εφαρμογή μηχανημάτων που λειτουργούν με ραδιοσυχνότητες στο βάθος της επιδερμίδας – βλ. Morpheus 8, Bodytite – ή επιλέγουμε βραχινοοπλαστική με εξατομικευμένη διαμόρφωση τομής. Οι τομές είναι φυσικά κρυμένες στο εσωτερικό του βραχίονα και υπάρχει η δυνατότητα, αν το επιθυμεί ο ασθενής, να λειανθούν με laser I Pixel ώστε να μην φαίνονται σχεδόν καθόλου.