Τι είναι το Body Tite;

Πρόκειται για μια σύγχρονη και ασφαλή μέθοδος σύσφιγξης δέρματος με ή χωρίς λιποαναρρόφηση. Η μέθοδος βασίζεται στην τεχνολογία RFAL (radiofrequency assisted liposuction) και δρα σε δυο επίπεδα:

Α) Εφαρμογή στο υποδόριο λίπος ώστε να πετύχουμε σύσφιγξη του υπερκείμενου δέρματος, ακόμα και όταν αυτό είναι πολύ λεπτό, με τη χρήση κατάλληλων ρυθμίσεων έντασης. Το αποτέλεσμα είναι σύσφιγξη σε περιοχές όπως βραχίονες, γόνατα, έσω μηροί, κοιλιά. Επιπλέον, μέσω της σύσφιγξης στην περιοχή της μέσης επιτυγχάνεται ανόρθωση γλουτών και μέσω της σύσφιγξης στον θώρακα επιτυγχάνεται ανόρθωση των μαστών.

Β) Εφαρμογή σε, μικρές ή μεγάλες, λιποαποθήκες του σώματος όπως οι βραχίονες , οι έσω μηροί, η μέση , τα «ψωμάκια» , οι κοιλιά, τα γόνατα, η πλάτη, ώστε το λίπος σε αυτές να δεχθεί κατάλληλης έντασης ραδιοσυχνότητες απευθείας στο κέντρο της μάζας του και με αυτό τον τρόπο να καταστραφεί εξαιτίας της θερμότητας που αναπτύσσεται. Εάν η λιποαποθήκη είναι μεγάλη μπορεί στη συνέχεια να ακολουθήσει και κλασική λιποαναρρόφηση. Ο συνδυασμός της μεθόδους Body Tite και λιποαναρρόφησης δίνει τη δυνατότητα εξαιρετικής λιπογλυπτικής του σώματος και, ταυτόχρονα, σύσφιγξης, περιορίζοντας σημαντικά μώλωπες και επιπλοκές της κλασικής λιποαναρρόφησης. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος το Body Tite πραγματοποιείται με μέθη, τοπική ή ολική αναισθησία.

Σε ποιον απευθύνεται;

Οι ιδανικοί υποψήφιοι για τη θεραπεία Body Tite είναι όσοι είναι κοντά στο ιδανικό τους βάρος, δεν έχουν πολλές αυξομειώσεις και θέλουν να βελτιώσουν συγκεκριμένα σημεία του σώματός τους αλλά και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας τους και δεν μπορούν να τα καταφέρουν με άσκηση και διατροφή.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Το Βody Tite είναι μια επαναστατική μέθοδος, εγκεκριμένη από τον FDA, η οποία συνδυάζει λιποδιάλυση με σύσφιξη. Χάρη στην ενέργεια των ραδιοσυχντοτήτων και με τη βοήθεια μικρής κάνουλας το Body Tite στοχεύει στο τοπικό λίπος το οποίο και ρευστοποιεί ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί τους ινοβλάστες για να χαρίσουν σφριγηλότητα και λείανση στην επιδερμίδα. Ταυτόχρονα με τη θεραπεία του Body Tite μπορεί να γίνει και λιποαναρρόφηση του ρευστοποιημένου λίπους που απομακρύνεται πλέον πιο εύκολα και αναίμακτα. Είναι ιδανικό για περιοχές όπου υπάρχει ήπια χαλάρωση ενώ αν πραγματοποιηθεί σε άτομα που δεν έχουν περίσσεια λίπους τότε δεν χρειάζεται η λιποαναρρόφηση. Η θεραπεία πραγματοποιείται στο ιατρείο, όταν αφορά σε μικρές επιφάνειες ενώ, αν πρόκειται να συμπεριλάβει πιο εκτεταμένες περιοχές, γίνεται σε κλινική. Ανάλογα με την περίπτωση το Body Tite διαρκεί 1 έως 1 ½ ώρα γίνεται με τοπική αναισθησία, μέθη ή γενική αναισθησία ενώ οι τομές είναι μικρές και δεν απαιτούν ράμματα.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Μετά τη θεραπεία Body Tite μπορεί να παρουσιαστούν ήπιο οίδημα, μώλωπες και ευαισθησία στις περιοχές όπου πραγματοποιήθηκε. Όλα τα συμπτώματα υποχωρούν γρήγορα ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία και τις καθημερινές του συνήθειες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα εμφανή όμως γίνονται πλήρως ορατά στους επόμενους 3 με 6 μήνες ενώ διαρκούν από 7 έως 10 χρόνια.

Η γιατρός επισημαίνει:

Η λιπογλυπτική σώματος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σήμερα και στόχος δεν είναι μόνο ένα λεπτό σώμα αλλά και ένα σώμα με σωστές αναλογίες, σφριγηλό δέρμα και γράμμωση, Μας δίνεται πλέον η μοναδική δυνατότητα να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους με τη νέα τεχνολογία RFAL η οποία είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο, τώρα και στην Ελλάδα, με απόλυτη ασφάλεια και έγκριση από τον FDA.
Σύσφιξη μικρών ή μεγάλων περιοχών, μείωση λιποαποθηκών, ανόρθωση μηρών, γλουτών, μαστών … αμέτρητες δυνατότητες που απαιτούν καλή ανατομική γνώση των περιοχών και εφαρμογή μόνο από Πλαστικό Χειρουργό.