Τι είναι η πλαστική χειρουργική μετά από ένα ατύχημα;

Η πλαστική χειρουργική μπορεί να έχει πολύ θετικά οφέλη σε θύματα ατυχημάτων που χρειάζονται αναδόμηση τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα ώστε να αποκατασταθεί η εμφάνιση αλλά και η λειτουργικότητά τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνδυάζονται διαφορετικές τεχνικές με στόχο το βέλτιστο αποτέλεσμα που θα βελτιώσει σημαντικά την ψυχολογία του ασθενή και θα διευκολύνει την καθημερινότητά του.

Σε ποιον απευθύνεται;

Οποιοσδήποτε ασθενής, άντρας, γυναίκας ή παιδί, που έχει υποστεί κάποιο τραύμα στην διάρκεια ατυχήματος είναι υποψήφιος για πλαστική επέμβαση. Ο ιδανικός υποψήφιος θα πρέπει να έχει αναρρώσει πλήρως από τους τραυματισμούς του και θα πρέπει να είναι κατά τα άλλα υγιής. Η γιατρός μελετά ξεχωριστά κάθε περίπτωση και αποφασίζει πότε και άν ένας ασθενής μπορεί να υποβληθεί σε οποιαδήποτε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες όσον αφορά στις βαθιές ουλές και να γνωρίζουν πως τόσο οι επεμβατικές όσο και οι μη επεμβατικές μέθοδοι μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση των ουλών και των σημαδιών αλλά δεν μπορούν να τα εξαφανίσουν εντελώς.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές και προσεγγίσεις που η γιατρός θα λάβει υπόψη της πριν αντιμετωπίσει έναν τραυματισμό από ατύχημα. Η πλαστική χειρουργιή μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη ουλών και εγκαυμάτων. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει σπανιότερες περιπτώσεις όπου χρειάζεται πλήρης ανακατασκευή προσώπου. Η επιλογή ενός εκπαιδευμένουν πλαστικού χειρουργού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πού σημαντική. Η πλαστική επανορθωτική χειρουργική για το πρόσωπο διοθρώνει χαρακτηριστικά του προσώπου που έχουν αλλοιωθεί εξαιτίας του τραυματισμού και είναι περίπλοκη διαδικασία. Η πλαστική χειρουργική αντιμετωπίζει ακόμη τραυματισμούς στο σώμα, τα χέρια ή τα πόδια, και αποκαθιστά τη σωστή τους λειτουργία.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Οι χειρουργικές επεμβάσεις που επανορθώνουν την εμφάνιση μετά από ατύχημα πραγματοποιούντια σε οργανωμένη κλινική και οι ασθενείς, ανάλογα με την έκταση της επέμβαση, πρέπει να μείνουν κάποιες μέρες στο νοσοκομείο. Η αποθεραπεία εξαρτάται από τις μεθόδους που εφαρμόστηκαν και την έκταση του τραύματος. Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά αφού επουλωθούν οι τομές και είναι μόνιμα. Οι θεραπείες που πραγματοποιούνται στο ιατρείο, όπως τα laser που αντιμετωπίζουν τις ουλές, δεν απαιτούν αποθεραπεία και τα αποτελέσματα είναι ορατά μόλις ολοκληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συνεδριών.