Τι είναι η αυξητική γλουτών με ενθέματα;

Πολλές γυναίκες αλλά και άντρες αισθάνονται άσχημα για την εικόνα του σώματός τους εξαιτίας των πολύ μικρών, χωρίς όγκο ή χωρίς σωστή συμμετρία γλουτών τους. Η τοποθέτηση ενθεμάτων στην περιοχή μέσω χειρουργικής επέμβασης στοχεύει στην αύξηση του όγκου αλλά και στη βελτίωση του σχήματος των γλουτών και την τόνωση της αυτοπεποίθησης του ασθενούς.

Τι πρέπει να γνωρίζω;
Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί 2-3 ώρες και είναι ασφαλής. Οι τομές διαφέρουν σε μέγεθος αλλά και σημείο, ανάλογα πάντα με το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς και το μέγεθος και το είδος των ενθεμάτων που θα επιλέξει η γιατρός σε συνεννόηση με τον ασθενή. Τα ενθέματα που χρησιμοποιούνται στους γλουτούς είναι πιο στέρεα από αυτά που χρησιμοποιούνται στο στήθος όμως παραμένουν απαλά και έχουν φυσική αίσθηση στην αφή. Τέλος, οι τομές που είναι σχετικά μικρές, γίνονται σε σημεία που δεν είναι ορατά ώστε ακόμη και αν δεν εξαφανιστούν εντελώς να μην προκαλούν πρόβλημα για τον ασθενή.

Σε ποιον απευθύνεται;

Ο ιδανικός υποψήφιος για την επέμβαση ενθεμάτων γλουτών πρέπει να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες, να επιθυμεί να βελτιώσει το σχήμα αλλά και τον όγκο των γλουτών του. Η επέμβαση απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες που είναι υγιείς και κοντά στο ιδανικό του βάρος. Τα ενθέματα γλουτών έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη συνολική εικόνα της σιλουέτας και να την ισορροπήσουν αλλά δεν μπορούν να αυξήσουν την περιφέρεια των γοφών του ασθενούς. Τέλος, η επιλογή αυτή είναι ιδανική για όσους δεν έχουν περίσσεια λίπους και δεν μπορούν να επιλέξουν μια αυξητική γλουτών με μεταφορά λίπους όπως το Brazilian Butt Lift.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Μετά την επέμβαση ο ασθενής θα έχει ήπιο πόνο και οίδημα. Σε γενικές γραμμές δε θα πρέπει να ασκεί πίεση στα ενθέματα για αρκετές εβδομάδες και θα πρέπει να αποφεύγει την έντονη άσκηση. Συνήθως τα ενθέματα τοποθετούνται πάνω από τα καθιστικά οστά και για αυτό ο ασθενής μπορεί, μετά την επέμβαση, να κάθεται χωρίς πρόβλημα, αλλά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική για αυτό πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες της γιατρού.. Η επιστροφή στην εργασία και τις καθημερινές συνήθειες γίνεται 2 εβδομάδες μετά την εγχείρηση ενώ όταν το οίδημα υποχωρήσει εντελώς φαίνεται και το πλήρες αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα των ενθεμάτων διαρκούν για πολλά χρόνια ενώ ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει η επανατοποθέτησή τους με μια νέα, σύντομη επέμβαση.

Σημείωση της Ιατρού:

Στην τεχνική αυτή έχω εκπαιδευτεί στη Γαλλία και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ομορφιάς. Στο campus Champs-Elysées στο Παρίσι υπό την καθοδήγηση των dr Philippe Levan & dr Gilbert Zakine. Στην Ευρώπη οι ασθενείς δεν επιθυμούν έντονους γλουτούς αλλά καλοσχηματισμένους και σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα. Το μέγεθος των ενθεμάτων είναι συνήθως μικρό και το είδος τους είναι συγκεκριμένο και εγκεκριμένο για χρήση στους γλουτούς, είναι Biconvex, οβάλ ή στρογγυλά, με κοίλες επιφάνειες, σε αντίθεση με αυτό των μαστών τα οποία έχουν μία επίπεδη και μία καμπυλωτή επιφάνεια. Η τοποθέτηση γίνεται πάντα μέσα στον μυ και ποτέ πάνω από αυτόν, ώστε η αίσθηση αφής στην επιφάνεια των γλουτών να είναι απόλυτα φυσική και το αποτέλεσμα οπτικά να μη δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει ένθεμα. Συνήθως η συγκεκριμένη επέμβαση συνδυάζεται με λιπογλυπτική σώματος, μια μέθοδο που περιλαμβάνει λιποαναρρόφηση στη μέση και τους μηρούς και λιπομεταφορά στην περιοχή των γλουτών, ώστε να καλύπτουμε με λίπος το δέρμα πάνω και γύρω από το ένθεμα, καλύπτοντας ακόμη καλύτερα την ύπαρξή του και ενισχύοντας την αρμονικότητα του αποτελέσματος.