Συμβουλές από την Αναστασία Δουλγέρη

Συμβουλές από την Αναστασία Δουλγέρη

Η κυτταρίτιδα, οι θεραπείες της και η σημασία της διατροφής αποτελούν ένα ισχυρό τρίπτυχο.

Η ισορροπημένη διατροφή μπορεί να συντελέσει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη της κυτταρίτιδας, διότι σύμφωνα με την ποιότητα της διατροφής μας ποικίλλει και ο βαθμός της κυτταρίτιδας.
Ομοίως, η κακή διατροφή προκαλεί άμεσα κυτταρίτιδα, ενώ η σωστή διατροφή μπορεί να την αναστείλει.

Αντίστοιχα, τα αποτελέσματα των θεραπειών που εφαρμόζουμε στο ιατρείο μας, συχνά συνδυάζοντας διαφορετικές θεραπείες, όπως 𝐌𝐨𝐫𝐩𝐡𝐞𝐮𝐬𝟖 ή η 𝐂𝐞𝐥𝐥𝐮𝐞𝐫𝐚𝐬𝐞 είναι συνάρτηση της προσπάθειας να εφαρμοστούν μερικοί απλοί κανόνες διατροφής.

H @anastasia_doulgeri – Κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος (MSc Διατροφής Αθλητών) αποδέχτηκε την πρόσκληση της ιατρού Βέρας Μπουντή και κατέγραψε συνοπτικά διατροφικές συμβουλές για την πρόληψη της κυτταρίτιδας αλλά και της διατήρησης των αποτελεσμάτων, μετά από τις εξατομικευμένες θεραπείες:

Πιο συγκεκριμένα μας συστήνει:

  • Την μειωμένη πρόσληψη κορεσμένου (ζωικού) λίπους και αντικατάσταση του με μονοακόρεστο (ελαιόλαδο) και πολυακόρεστο λίπος (φυτικά έλαια, λιπαρά ψάρια).
  •  Την κατανάλωση 10 με 12 ποτηριών νερού, η οποία αυξάνεται κατά τους θερινούς μήνες ή έπειτα από αυξημένη φυσική δραστηριότητα.Ο πιο εύκολος τρόπος για να γνωρίζεται ότι είστε σωστά ενυδατωμένοι είναι το χρώμα των ούρων σας το οποίο δεν θα πρέπει να είναι κίτρινο.
  • Την μειωμένη πρόσληψη απλών σακχάρων (ζάχαρη και γλυκά), ενώ παράλληλα την αυξημένη πρόσληψη σύνθετων σακχάρων (φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως κλπ).
  • Τον περιορισμό των τροφών που προκαλούν κατακράτηση ή έχουν διουρητική δράση, όπως το αλκοόλ και το νάτριο.
  • Την προτίμηση τροφών πλούσιων σε κάλιο όπως φρούτα (πεπόνι, σύκα, φρέσκα/ αποξηραμένα βερίκοκα, μπανάνες, χουρμάδες, σταφίδες, μήλα, πορτοκάλι), πράσινα λαχανικά, όσπρια (φασόλια, φακές, σόγια), ανάλατοι ξηροί καρποί, ολόκληρα σπόρια, άπαχα κρέατα, άσπρα ψάρια και άπαχο γάλα/ γιαούρτι, πατάτες βρασμένες/ ψητές (με τη φλούδα).
  • Την αύξηση της φυσικής δραστηριότητάς μας καθημερινά.